1 / 4

Cel mai mare targ vine cu 2.000 de joburi

Companiile de pe piata locala si-au dezghetat bugetele de resurse umane si sunt pregatite sa profite de lunile de primavara pentru a-si definitiva echipele care sa le ajute sa-si indeplineasca strategiile de business stabilite la inceput de an. De asemenea, mediul privat s-a mutat la targurile de joburi pentru ca vrea sa exploateze apropierea vacantei de primavara, in care studentii se orienteaza fie catre un job part-time, fie catre un stagiu de practica, platit sau nu.

In perioada martie – aprilie au loc trei targuri de joburi: Targul Virtual 3D, Zilele Carierei in Imobiliare si Angajatori de Top. In total, cele trei evenimente pun la bataie, pe parcursul a 14 zile de targ, peste 3.500 de joburi.

Angajatori de Top, cel mai mare targ de joburi din tara, organizat in fiecare an la Bucuresti, de catre Catalyst Solutions, un grup de firme cu activitati in consultanta si recrutare, va avea loc pe 8-9 aprilie, la Sala Palatului, din Capitala. Potrivit estimarilor preliminare ale organizatorilor, cele 90 de companii care vor fi prezente la targ, vor pune la bataie circa 2.000 de locuri de munca, in crestere cu cateva sute de joburi fata de editia anterioara, desfasurata in toamna anului trecut.

Am ramas surprins de numarul mare de companii care isi doresc sa faca angajari in aceasta perioada. Cred ca din 2007 nu a mai fost un interes atat de mare in ceea ce priveste prezenta angajatorilor la targ”, spune Dragos Gheban, business development manager la Catalyst Solutions.

Organizatorii se asteapta ca in cele doua zile de targ sa atraga in jur de 15.000 de vizitatori, un numar similar celui consemnat la editia anterioara. Candidatii vor putea aplica atat pentru joburi care nu necesita o experienta ridicata, cat si pentru pozitii specializate.

“In mod traditional, primavara numarul intershipurilor si al programelor de management trainee este mai mare decat in toamna, dar asta nu inseamna ca numarul de joburi adresate persoanelor cu experienta va avea de suferit. La aceasta editie a targului sunt asteptati tineri profesionisti cu experienta, proaspat absolventi, dar si studenti si masteranzi”, spun reprezentantii Catalyst.

Candidatii cu background economic si tehnic vor fi “privilegiatii” evenimentului in ceea ce priveste oferta de programe de internship. Companiile vor avea 30 – 40 de internshipuri, cu cate sapte pozitii deschise, in medie, pentru fiecare dintre programe.

“In ceea ce priveste candidatii, ma astept sa creasca mobilitatea in randul lor. Deja sunt semnale pozitive in aceasta privinta”, mentioneaza Gheban.

Printre domeniile cu cea mai buna reprezentare la targul de joburi sunt IT&C (Google, Microsoft, IBM Romania, Oracle, Intel, HP, Ericsson), consultanta (Ernst&Young, Deloitte, PricewaterhouseCoopers, KPMG), FMCG (Kraft Foods Romania, Coca-Cola HBC, Pepsico, JTI, British American Tobacco, Philip Morris, Unilever) si inginerie (Dacia Groupe Renault, Michelin Romania, Rompetrol, Upetrom, Tenaris).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri