Specializeaza-te in domenii bine platite

Specializeaza-te in domenii bine platiteConstructii - In domeniul constructiilor (infrastructura rutiera, apa, energetica), consultanta si project managementul in cadrul unei companii de profil sunt remunerate cu 2.000 - 4.000 euro net pe luna.

Financiar - Un auditor castiga in companiile mari de la 700 de euro ca incepator (1-3 ani experienta) la 3.000-4.000 euro cu peste sapte ani de experienta in domeniu, conform datelor Lugera & Makler.

Foraj - Un inginer mecanic foraj senior in functie de tipul de echipamente si gradul de specializare a forajului pe care il executa compania, poate ajunge la un salariu cuprins intre 4.000 si 6.000 euro net, mai ales daca au si expunere mare pe proiecte international.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Ce greseli trebuie sa eviti cand iti cauti un job

Ce greseli trebuie sa eviti cand iti cauti un jobNu folosi un CV din stoc! CV-urile trebuie adaptate pentru diferite pozitii. Vechea metoda de a realiza un singur CV si de a-l trimite pentru fiecare post scos la concurs nu mai functioneaza. Este necesar sa-l adaptezi in functie de fiecare companie la care aplici.

Nu-ti externaliza cautarea! Persoanele care isi cauta de munca pot plati pentru servicii care le distribuie aplicatiile pentru joburi, dar nu este un lucru recomandat. Trebuie sa intelegi cu adevarat de ce au nevoie companiile inainte de a-ti vedea CV-ul.

Nu-l pune pe angajator sa-ti faca treaba! Cei in cautarea unul job spun ca le place compania si ofera CV-ul. Nu merg mai departe cand intalnesc astfel de aplicatii succinte. Companiile prefera aplicantii care dovedesc ca au investit efort si timp in a depune aplicatia.



Sursa foto : freedigitalphotos.net

Ramai concentrat la locul de munca

Ramai concentrat la locul de muncaO parte importanta la cele mai multe locuri de munca este sa te acomodezi intr-o echipa si sa contribui la activitati. Daca ratezi constant deadline-urile sau predai proiecte de slaba calitate, vei reusi sa iti strici relatiile cu cei din echipa.

Sa ramai concentrat pe ceea ce faci inseamna mai mult decat sa finalizezi un proiect. Inseamna sa indeplinesti o sarcina intr-un timp cat mai scurt, potrivit Business Insider.

Construirea unei modalitati de a anticipa cat ar putea dura realizarea unui proiect se poate dovedi o actiune extrem de eficienta. Este de asemenea important sa iti impartasesti obiectivele si proiectele cu colegii, pentru ca in acest fel ei iti pot sugera idei care pot fi de folos.



Sursa foto : freedigitalphotos.net

Incerca sa fii printre preferatii sefului

Incerca sa fii printre preferatii sefuluiCateva idei pe care le poti pune in practica in atingerea acestui obiectiv :

• Tine-ti seful informat in mod constant, cu siguranta nu ii vor placea “surprizele”;
• Nu ii da termene limita, liderilor le place sa aiba timp de gandire;
• Consulta-ti superiorul doar in probleme pe care chiar nu le poti rezolva singur;
• Spune-i tot, nu evita aspectele negative;
• Da-i macar trei solutii pentru fiecare problema, este mai simplu pentru el sa aleaga, potrivit Trainart.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Fa-ti ziua de munca mai sanatoasa

Fa-ti ziua de munca mai sanatoasaIa pauze scurte. Fa-ti timp sa te ridici putin de la birou o data sau de doua ori intr-o zi. Munca fara pauze iti poate afecta capacitatea de a-ti indeplini sarcinile.

Hraneste-te sanatos. Fructele, legumele si produsele lactate, precum laptele degresat si iaurtul, asigura nutritia de care ai nevoie pentru a fi in forma intr-o zi la birou, scrie Open Forum.

Stai cat mai mult timp in picioare. Incearca sa petreci cat mai mult timp intr-o zi de munca stand in picioare. Foloseste un support reglabil pentru calculator asa incat sa poti lucra si din picioare la PC.



Sursa foto : flickr.com

Lupta pentru o marire de salariu

Lupta pentru o marire de salariuCa sa obtii o marire de salariu trebuie intai sa cunosti politica firmei si sa stii in ce conditii se acorda mariri de salariu, potrivit Consulteam.

Trebuie sa iti depasesti atributiile obisnuite prin realizarea lor inainte de termen, cu buget mai mic, la o calitate mai buna, cu impact mai amplu, spune Daniela Cretu, leadership consultant.

De asemenea, cand intentionezi sa soliciti o majorare de salariu este important sa iti sporesti valoarea contributiei prin prioritizare si concentrare pe lucrurile prioritare pentru sef si trebuie sa cunosti media salariala la nivelul pietei pentru postul tau.



Sursa foto : freedigitalphotos.net

Nu gresi, pentru a nu-ti pierde locul de munca

Nu gresi, pentru a nu-ti pierde locul de muncaCe greseli trebuie sa eviti :

Rezultatele slabe
- Orice companie cauta si doreste sa pastreze oamenii care aduc plus de valoare, cu performante cuantificabile.
Nimeni nu vrea sa plateasca angajati care nu isi fac treaba, potrivit Manpower.

Absente si intarzieri
- Acestea reprezinta, probabil, cea mai intalnita cauza a concedierilor. Daca intarzierea este de cateva minute, nu este nicio problema, insa daca depasesc sfertul academic, angajatul trebuie sa caute o forma de a recupera acest timp si astfel prejudiciul adus companiei.

Nerespectarea deadline-urilor - Respectarea deadline-urilor este foarte relevanta pentru ritmul de lucru al angajatului, precum si pentru calitatea muncii prestate, conform Orange Romania.


Sursa foto : phreelancewriters.wordpress.com

Ce trebuie sa faci cand vrei un al doilea job

Ce trebuie sa faci cand vrei un al doilea jobCei care doresc un al doilea job trebuie sa stie ca este important sa isi planifice atent decizia, luand in calcul timpul si cheltuielile aferente, precum naveta si ingrijirea copiilor, scrie wsj.com.

Angajatii ar trebui de asemenea sa isi analizeze cu atentie contractul de munca si conditiile privind un al doilea job, deoarece multe companii au politici care interzic munca la competitie sau cer angajatilor asigurari ca nu se isca un conflict de interese.

De asemenea, angajatii ar trebui sa ia in considerare asa numita “datorie de loialitate”, o obligatie de a actiona in interesul angajatorului.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Vezi care sunt sectoarele in care te poti angaja in 2012

Vezi care sunt sectoarele in care te poti angaja in 2012Ritmul angajarilor din Romania se asteapta sa se mentina pozitiv in primul trimestru al anului 2012, indicand o crestere considerabila fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa sub nivelul angajarilor din trimestrul al patrulea 2011. Iata care sunt principalele sectoare de activitate in care se asteapta cresteri de personal la inceputul anului viitor, potrivit Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pentru Romania :

• Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri
• Transport, depozitare si comunicatii
• Constructii
• Administratie publica si servicii sociale
• Industria prelucratoare
• Comert


Sursa foto : freedigitalphotos.net