Construieste-ti o retea solida de networking

Construieste-ti o retea solida de networking"Dezvoltarea unei retele de cunostinte poate fi foarte utila in cautarea unui loc de munca. Persoanele cu care ati lucrat - colegi, clienti, furnizori - va pot recomanda pentru o pozitie libera, daca stiu ca va aflati in cautarea unui loc de munca", crede Alina Mihai, HR Specialist in cadrul companiei Vector Business Consulting.

Istoricul interactiunii cu ei reprezinta in sine o recomandare, atata timp cat a fost o colaborare pozitiva, sustine aceasta.

Sursa foto : freedigitalphotos.net

Da dovada de relevanta in prezentare

Da dovada de relevanta in prezentare"Atentie la modul cum intocmesti documentele de prezentare, astfel incat ele sa contina suficiente informatii relevante, concrete despre pregatirea, experienta, proiectele in care ai fost implicat, realizarile si abilitatile tale", sfatuieste Monica Bors, General Manager la firma de recrutare Premium HR.

Potrivit acesteia, depinde de tine sa comunici in mod relevant prin CV, sa fii diferit si sa atragi atentia angajatorului inca de la prima parcurgere a CV-ului.

Citeste aici despre lucrurile pe care nu trebuie sa le scrii niciodata in CV.

Sursa foto : flickr.com

Acorda importanta pregatirii interviului

Acorda importanta pregatirii interviului"Inainte de a merge la interviu, sfatuim candidatii sa citeasca cu atentie anuntul de angajare, in care sunt trecute competentele si experienta cerute. De asemenea, sa se documenteze serios asupra potentialului angajator - informatii afisate pe site-ul companiei, alte informatii de pe internet si sa se gandeasca cum pot contribui, astfel incat sa poata da un raspuns bun la intrebarea: De ce ar trebui sa te angajez, ce beneficii poti aduce firmei noastre?", spune Bors.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Incearca sa intelegi piata

Incearca sa intelegi piataIn momentul de fata piata este diferita de cea de dinaintea crizei financiare.

"Din punctul nostru de vedere nu este o piata negativa, ci doar o piata diferita. Daca vom compara la nesfarsit contextul actual cu cel de dinainte nu vom face decat sa ne centram pe probleme, in loc sa ne centram pe gasirea de solutii in contextul actual. Din acest motiv capacitatea de intelegere a pietei din momentul de fata este o calitate deosebit de apreciata de angajatori, in special pentru pozitiile de middle si top management", spune Ionut Balintoni, Managing Partner in cadrul companiei de recrutare Qualia.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Arata ca doresti sa excelezi

Arata ca doresti sa excelezi"O alta calitate importanta este dorinta de a excela si de a te dezvolta permanent. Oamenii care cauta noi provocari sunt cei care transforma rutina zilnica in performanta. Orice sef isi doreste in echipa sa oameni care nu se multumesc cu putin, ci cauta o dezvoltare personala si profesionala din orice proiect", spune Alina Mihai de la Vector Business Consulting.

Putem invata ceva nou din orice activitate, important este sa ne dorim acest lucru, crede ea.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Experienta in domeniu constituie intotdeauna avantaj

Experienta in domeniu constituie intotdeauna avantaj"Este foarte important sa aveti deja un bagaj de cunostinte si experiente utile, pe care sa va puteti baza deciziile", crede reprezentantul Vector Business Consulting.

De asemenea, este important sa fii "bine pregatit profesional intr-un anumit domeniu, cu experienta si rezultate obtinute anterior", potrivit Monicai Bors de la Premium HR.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Orientarea catre client iti este necesara

Orientarea catre client iti este necesaraIn incercarea de a obtine un job bun isi sunt de ajutor "buna capacitate de a identifica nevoile clientului si de a oferi solutii adaptate, preocupare pentru a rezolva intotdeauna cu promptitudine, in cel mai bun mod, problemele aparute, preocupare pentru a construi relatii durabile", apreciaza Monica Bors, General Manager la Premium HR.

"Poate doar un slogan inainte de criza, retentia clientilor a devenit vitala in anii de dupa 2008, majoritatea companiilor concentrandu-se in principal pe pastrarea clientilor. Astfel, companile vor cauta oameni capabili sa inteleaga perspectiva clientior, care le inteleg nevoile si sunt capabili sa ofere solutii. Intr-o «piata»in care bugetele stau in primul rand sub semnul optimizarii costurilor vor fi preferati oamenii capabili sa se concentreze pe esential si sa livreze ceea ce clientii asteapta", considera Ionut Balintoni, Managing Partner, Qualia.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Este important sa poti lucra in conditii de stres

Este important sa poti lucra in conditii de stres"Tot mai mult se pune accentul pe abilitatea de a lucra in conditii de stres. Conditiile economice au schimbat mediul de afaceri si este important sa puteti reactiona corect si rapid", spune Alina Mihai, HR Specialist la Vector Business Consulting.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Ai nevoie de creativitate si gandire „outside the box”

Ai nevoie de creativitate si gandire „outside the box”Metodele traditionale si retetele succesului nu mai reprezinta o garantie, crede reprezentantul firmei Qualia.

"Criza a adus falimentul unor adevarati giganti, lideri si fosti deschizatori de drumuri in domeniile lor. Succesul este de partea companiilor care au stiut nu doar sa se adapteze noilor realitati, ci si sa seteze noi standarde in randul consumatorilor. Acest lucru a fost posibil datorita gandirii unor lideri, iar companiile vor incerca sa atraga tot mai mult persoane capabile sa vina cu idei noi pe o piata in care aparent totul a fost deja incercat", spune Ionut Balintoni.

Sursa foto : freedigitalphotos.net

Da dovada de proactivitate

Da dovada de proactivitate"In aceste momente este mai important ca oricand sa anticipezi problemele ce pot aparea si sa vii in intampinarea lor. Castigatorii crizei vor fi cei ce au curajul sa actioneze in perioade de incertitudine si sa dea directiile noii orientari, care nu vor astepta sa se confrunte cu problemele, ci vor gandi in perspectiva si vor actiona ca atare", spune Ionut Balintoni, Managing Partner, Qualia.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Fa totul cu pasiune

Fa totul cu pasiune"Pasiunea pentru domeniul in care activati face diferenta intre doua persoane cu aceeasi experienta si inclina balanta. Entuziasmul de a exercita o profesie aduce o energie pozitiva, care face o colaborare mai usoara cu cei din jur, chiar si in momentele tensionate", considera reprezentantul Vector Business Consulting.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Fii perseverent!

Fii perseverent!"O calitate necesara in orice perioada, dar care devine mult mai vizibila in perioade de criza. Oamenii care au avut o viziune si au fost capabil sa-si stabileasca si sa isi urmareasca obiectivele indiferent de climatul pesimist din jurul lor sunt printre cei care au avut de castigat", spune Ionut Balintoni, Managing Partner, Qualia.


Sursa foto : freedigitalphotos.net