Constructii

ConstructiiUn ritm lent al activitatii de angajare este anticipat pentru trimestrul al doilea 2012 in domeniul constructii, angajatorii din acest sector de activitate raportand o Previziune Neta de Angajare de +2%.

Perspectiva indica o scadere brusca de 24 de puncte procentuale fata de trimestrul anterior, iar angajatorii aporteaza o scadere usoara de 2 puncte procentuale fata de trimestrul 2 din 2011.

Totodata, previziunea indica o scadere moderata comparativ atat cu trimestrul anterior.

Previziune Neta de Angajare reprezinta valoarea obtinuta facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator.


Sursa foto: freedigitalphotos.net



Agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit

Agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuitAngajatorii din acest sector de activitate prognozeaza cresteri moderate de personal pentru urmatoarele trei luni, raportand o Previziune Neta de Angajare de +3%.

Previziunile de angajare se mentin neschimbate comparativ cu trimestrul anterior, dar indica o scadere usoara de 2 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Transport, depozitare si comunicatii

Transport, depozitare si comunicatiiAngajatorii din acest sector de activitate anticipeaza oportunitati usoare de crestere a personalului pentru perioada aprilie – iunie, raportand o Previziune Neta de Angajare de +5%.

Comparativ cu previziunea aferenta trimestrului anterior, angajatorii raporteaza o scadere usoara de trei puncte procentuale, insa Previziunea se mentine relativ stabila fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Hoteluri si restaurante

Hoteluri si restauranteCu o Previziune Neta de Angajare pentru intervalul aprilie-iunie 2012 de +13%, angajatorii din acest sector de activitate raporteaza cele mai optimiste planuri de angajare din trimestrul 1 al anului 2009, pana in prezent.

Previziunea este cu 2 puncte procentuale mai puternica decat in perioada ianuarie-martie din acest an si considerabil mai ridicata, cu 10 puncte procentuale, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Administratie publica si servicii sociale

Administratie publica si servicii socialeAngajatorii din acest sector de activitate anticipeaza cel mai optimist climat privind angajarile din trimestrul al patrulea 2008, pana in prezent, cu o Previziune Neta de Angajare de +18% pentru trimestrul urmator.

Prognoza privind angajarile evidentiaza o crestere usoara de 3 puncte procentuale comparativ cu trimestrul unu din 2012 si o crestere majora de 18 puncte procentuale fata de al doilea trimestru din 2011.

In baza datelor neajustate sezonier, angajatorii previzioneaza un climat stabil privind angajarile pentru urmatoarele trei luni.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri

Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceriAngajatorii din acest sector de activitate raporteaza cele mai puternice intentii de angajare din trimestrul 1 din 2009, pana in prezent, cu o Previziune Neta de Angajare optimista, de +18% pentru urmatoarele trei luni.

Perspectivele de angajare arata o imbunatatire substantiala de 12 puncte procentuale comparativ cu trimestrul anterior si o crestere semnificativa de 17 puncte procentuale fata de trimestrul al doilea din 2011.

In baza datelor neajustate sezonier, angajatorii prognozeaza cresteri promitatoare de personal pe parcursul trimestrului 2, 2012.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Industria prelucratoare

Industria prelucratoareCei aflati in cautarea unui loc de munca in acest sector de activitate vor avea parte de un climat favorabil privind angajarile pe parcursul trimestrului al doilea, conform angajatorilor care raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +18%.

Comparativ cu trimestrul anterior, 2012, previziunea indica o crestere usoara de 4 puncte procentuale, insa planurile de angajare au suferit o scadere usoara de 3 puncte procentuale fata de perioada similara din 2011.

In baza datelor neajustate sezonier, angajatorii din acest sector de activitate prognozeaza un ritm promitator privind angajarile pentru trimestrul urmator.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Comertul cu ridicata si cu amanuntul

Comertul cu ridicata si cu amanuntulCei aflati in cautarea unui loc de munca in acest sector de activitate se pot astepta la o piata a muncii activa pentru intervalul aprilie-iunie 2012, conform angajatorilor care raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +21%.

Prognoza privind angajarile indica imbunatatiri considerabile, cu 13, respectiv 8 puncte procentuale atat fata de T1 din 2012, cat si fata de perioada similara din 2011.

In baza datelor neajustate sezonier, angajatorii se asteapta la cresteri stabile de personal pe parcursul trimestrului al doilea 2012.

Sursa foto: freedigitalphotos.net