Google

Google"Cat baloane incap in San Francisco?"

A fost intrebarea adresata de recruiterii Google pentru o functie de associate product manager .

Google este cel mai mare motor de cautare la nivel mondial, cu aproape 32.500 de angajati la finalul anului trecut. Compania este recunoscuta pentru intrebarile incuietoare pe care le pun managerii de resurse umane in timpul interviurilor.

Sursa foto: Google

Red Frog Events

Red Frog Events"Daca ai putea face doar o singura miscare de dans pentru tot restul vietii tale, care ar fi aceea?"

Intrebarea a fost adresata de compania Red Frog Events pentru cei care au aplicat pentru un loc de munca in cadrul departamentului juridic.

Red Frog Events este o companie de organizare de evenimente lansata in 2007 in Chicago, iar in prezent are peste 100 de angajati. Agentia s-a aflat anul trecut pe lista celor mai buni 101 angajatori din Chicago.

Sursa foto: Red Frog Events

Qualtrics

Qualtrics“Esti un Pitbull sau un pudel?”

La aceasta intrebare au fost nevoiti sa raspunda cei care si-au dorit un loc de munca in domeniul vanzarilor in cadrul Qualtrics, o companie de cercetare specializata in realizarea de sondaje online. Qualtrics cauta in prezent oameni de vanzari, analisti, dezvoltatori si designeri web sau dezvoltatori de software.

Oficialii companiei spun ca ati putea face parte din echipa Qualtrics daca vi se pare ca tehnologia este sexi, daca viata voastra este un Excel sau daca ati facut un sondaj atunci cand a trebuit sa alegeti numele primului vostru copil.

Sursa foto: Qualtrics

George Fox University

George Fox University"Puteti sari peste cladiri inalte printr-un singur salt?"

Cei care vor sa se angajeze pentru un post de bodyguard in campusul universitatii George Fox ar fi bine sa stie sa raspunda la aceasta intrebare.

Institutia are peste 3.500 de studenti, iar in 2010 s-a aflat in topul Forbes al celor mai bune universitati din Statele Unite.

Sursa foto: George Fox University

Amazon

Amazon"Cum ati stabiliza economica SUA?"

Aceasta este una dintre intrebarile adresate pentru cei interesati de o pozitie de manager tehnic senior in cadrul Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial.

Compania a facut angajari masive in ultimii doi ani
, ajungand la circa 56.200 de salariati la finalul anului trecut, fata de 33.700 la sfarsitul lui 2010 si procesul ar putea continua avand in vedere ca gigantul online lanseaza tot mai multe produse si servicii.

De curiozitate... locurile de munca ale retailerului sunt listate pe nu mai putin de 199 de pagini.

Summit Partners

Summit Partners"Cat de ciudat esti?"

Este una dintre intrebarile de la interviurile de la recrutare pentru o pozitie de analist la Summit Partners, o companie de private quity si venture capital cu filiale in Boston, Palo Alto, Londra si Mumbai.

FactSet

FactSet"Spune-mi ceva ce nu ai vrea sa stiu despre tine."

O rugaminte simpla sau dificila, in functie de cat de mult vreti sa se stie despre voi. Insa ar trebui sa raspundeti la ea daca ati vrea sa fiti consultant in cadrul FactSet, o companie care ofera software pentru analize financiare.

Docomo Intertouch

Docomo Intertouch"Ce animal esti?"

Aceasta este intrebarea care vi se va pune daca va intereseaza o functie de dezvoltator de software junior in cadrul Docomo Intertouch, o companie de tehnologie specializata pe solutii pentru domeniul hotelier.

Sursa foto: Docomo Intertouch

Goldman Sachs

Goldman Sachs"Sa presupunem ca intorci o moneda de 400 de ori. Care este probabilitatea, in procente, sa iasa <<cap>> de cel putin 220 de ori?"

Daca vreti sa lucrati ca strateg in cadrul Goldman Sachs aceasta este una dintre intrebarile la care trebuie sa raspundeti.

Goldman Sachs este una dintre cele mai mari banci americane de investitii, iar in ianuarie anul acesta s-a situat pe locul 33 in topul Fortune al celor mai bune 100 de companii pentru care va puteti angaja in SUA.

Cititi dezvaluirile unui fost manager Goldman Sachs despre felul in care vorbesc angajatii bancii despre clientii acesteia.

Sursa foto: Goldman Sachs

Ernst & Young

Ernst & Young"Care sunt cele cinci orase pe care iti doresti cel mai mult sa le vizitezi si de ce?"

Specialistii in resurse umane de la Ernst & Young au pus aceasta intrebare celor care si-au dorit sa se angajeze in departamentul de audit al gigantului de consultanta financiara.

Sursa foto: Ernst&Young