Evita textele subiective

Evita textele subiectiveCand iti umpli CV-ul cu laude personale extrem de generoase, cum ar fi “detin calitati exceptionale de comunicare” sau “extrem de muncitor”, nu faci decat sa-ti evidentiezi parerea.

Asadar, nu le spune cum te vezi tu, ci scoate in evidenta calitati cuantificabile si lasa-i pe ei sa decida mai departe.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Sursa cover foto: flickr.com

Nu adauga prea multe informatii

Nu adauga prea multe informatiiMulte persoane cred ca este important ca in CV sa evidentieza tot ceea ce au facut vreodata la fiecare job pe care l-au avut. In felul acesta cred ca demonstreaza vasta experienta pe care au avut-o.

In realitate, aceste detalii nu fac decat sa il distraga pe recrutor de la mesajul principal si s-ar putea sa nu observe punctele forte. Ei nu vor sa vada ca ai listat toate aceste detalii, ci se uita dupa calitatile pe care ei le cauta la tine, asa ca fa bine si mentioneaza-le pe acestea.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Scoate in evidenta prima parte a CV-ului

Scoate in evidenta prima parte a CV-uluiPrima treime din CV-ul tau reprezinta partea pe care se opresc ochii angajatorului inca de la inceput. Cele mai multe studii au aratat ca un angajator isi face o parere despre un candidat in primele 6-13 secunde de cand incepe sa ii citeasca CV-ul.

Astfel, prima treime a CV-ului este determinanta pentru luarea ta in calcul pentru un loc de munca disponibil.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Evita fonturile excentrice

Evita fonturile excentriceFonturile iesite din comun sunt mai greu e citit de catre angajator. Cand folosesti un font special pentru a-l face mai “elegant”, nu faci decat sa ii reduci sansele recrutorului de a retine detaliile importante.

Alege un font clar, precum Arial sau Calibri. Desi va arata mai simplist, cel putin angajatorul va avea mai mult timp sa iti citeasca CV-ul.


Sursa foto: freedigitalphotos.net