Propria valoare este determinata de ceea ce cred altii despre mine

Propria valoare este determinata de ceea ce cred altii despre mineUnele persoane se autodefinesc pe baza impresiei pe care cred ca o au despre ei sefii lor, colegii de munca sau prietenii.

Cand sunt convinsi ca ceilalti nu au o parere tocmai buna despre ei, acestor oameni le scade increderea in sine necesara sa ii faca sa actioneze.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Trecutul egaleaza viitorul

Trecutul egaleaza viitorulCand unii oameni experimenteaza o serie de esecuri, devin tot mai convinsi ca telurile lor sunt de neatins. In timp, ei devin neincrezatori si descurajati si evita situatiile care i-ar putea duce la esec.

In contextul in care orice efort semnificativ implica un risc, astfel de oameni sunt in inposibilitatea de a avea realizari semnificative.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Destinul meu este controlat de forte supranaturale

Destinul meu este controlat de forte supranaturaleUnii oameni considera ca statutul lor in viata sau chiar potentialul lor ca persoana sunt determinate de noroc, soarta sau interventie divina.

Aceste conceptii priveaza oamenii de initiativa, transformandu-i in persoane pasive care asteapta ca norocul sa li se schimbe.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Propriile emotii reflecta o realitate obiectiva

Propriile emotii reflecta o realitate obiectivaSunt persoane care cred ca emotiile lor sunt cauzate de evenimente externe.

De fapt, trairile sunt determinate de perceptia pe care o au aceste persoane despre insemnatatea evenimentelor care au loc. Astfel de oameni nu pot sa se depaseasca si sa vada lucrurile din punctul de vedere al altei persoane.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Telul este sa fii perfect si sa faci totul perfect

Telul este sa fii perfect si sa faci totul perfectPentru ca perfectiunea este de neatins, persoanele care o cauta se indreapta cu pasi siguri catre dezamagire. Perfectionistii dau vina pe lume si pe tot ce este in ea, in loc sa faca tot ce este posibil pentru a atinge rezultate exceptionale.

Sursa foto: freediigitalphotos.net