1 / 5

Principalele calitati pe care le cauta angajatorii la candidati

"Daca privim la un nivel general, in afara atributelor profesionale ce tin de expertiza intr-un anumit domeniu, motivatia pentru profesie/domeniu, entuziasmul, intelegerea businessului, capacitatea de reactie si adaptare rapida, de a face fata unui mediu dinamic si competitiv sunt cateva dintre criteriile de evaluare", spune Gabriel Gatejoiu, Business Development Manager in cadrul agentiei de recrutare Professional.

Desi nu sunt diferente semnificative in ceea ce priveste cerintele companiilor, procesul de analiza a expertizei profesionale, competentelor, abilitatilor, aptitudinilor, motivatiei este unul mult mai riguros si care poate avea o durata de timp extinsa. "Durata unui astfel de proces poate creste si datorita includerii potentialilor angajati in procese de evaluare", afirma Gatejoiu.

Principalele asteptari pe care le au candidatii la angajare

Fata de alti ani, Gatejoiu sustine ca asteptarile celor care isi cauta un loc de munca se raporteaza foarte mult la stabilitatea firmei. De asemenea, este vizibila o crestere a gradului de reticenta fata de angajarea pe perioade determinate de timp. Totodata, observam o crestere a nivelului expectantelor salariale, cu toate ca nivelul ofertelor nu a crescut.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri