1 / 6

Etica si corectitudine

Conform principiului “respecta si vei fi respectat” consider ca la baza acestor principii, necesare pentru retentia angajatilor, se afla corectitudinea.
Regulile de etica si corectitudine nu se refera doar la plata salariilor ci la toate aspectele care tin de relatia angajat-angajator.

Ba, mai mult decat atat, aceste principii se reflecta inclusiv in relatia companiei cu clienti si furnizorii sai.

De exemplu, am o prietena, director de marketing. Recent si-a schimbat jobul deoarece compania la care lucra (o companie mare) nu isi platea furnizorii sau nu ii platea la timp. Mi-a spus ca a plecat intrucat nu vroia se se identifice cu imaginea companiei respective. A ales sa plece intr-o alta companie, pentru un salariu mai mic, deoarece nu dorea ca ceilalti sa o identifice ca facand parte din acea companie.

Un alt exemplu este cel al unei doamne avocat cu care am avut interviu. Voia sa plece din casa de avocatura in care lucra deoarece clientii nu erau respectati, promitandu-li-se lucruri pe care in realitate nu le puteau controla (castigarea proceselor etc.). Motivarea principala a fost aceeasi: nu voia sa fie identificata cu imaginea acelei case de avocatura.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri