Constructii

ConstructiiUnele cresteri ale masei salariale sunt anticipate in trimestrul 2 din 2013, angajatorii raportand o previziune neta de angajare de +7%.

Perspectivele de angajare se imbunatatesc cu 6 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut, dar se deterioreaza cu 3 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri

Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceriIn trimestrul al doilea din 2013, este prevazut un ritm constant al angajarilor, angajatorii raportand o previziune neta de angajare de +13 puncte procentuale.

Perspectivele de angajare se consolideaza cu 3 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut, dar se reduc cu 6 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Transport, depozitare si comunicatii

Transport, depozitare si comunicatiiAngajatorii anticipeaza pentru trimestrul urmator cea mai solida piata a muncii din trimestrul 4 al anului 2008 si pana acum, raportand o previziune neta de angajare de +16%.

Comparativ cu trimestrul trecut, planurile de angajare se consolideaza cu 5 puncte procentuale, iar previziunea se imbunatateste cu 11 puncte procentuale in comparatie cu trimestrul 2, 2012.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit

Agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuitCu o previziune neta de angajare de +16% pentru trimestrul urmator, angajatorii raporteaza cele mai optimiste planuri de angajare incepand din trimestrul al patrulea din 2008 si pana acum.

Perspectivele de angajare se imbunatatesc cu 8 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut si cu 12 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Comert cu ridicata si cu amanuntul

Comert cu ridicata si cu amanuntulAngajatorii din acest domeniu raporteaza o previziune neta de angajare de +22%, cea mai puternica piata a muncii de la sfarsitul anului 2008 si pana acum, potrivit .

Previziunea s-a imbunatatit constant de patru trimestre consecutive.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Industria prelucratoare

Industria prelucratoareAngajatorii se asteapta ca o piata activa a muncii sa existe si in trimestrul 2, 2013, raportand o previziune neta de angajare de +25%.

Perspectivele de angajare au fost imbunatatite cu 2 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut si cu 6 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Previziune Neta de Angajare (valoare obtinuta facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator).


Sursa foto: freedigitalphotos.net


Sursa foto: Freedigitalphotos.net