Angajatii Ford Romania vor primi de Paste prime in valoare de 981 de lei

Angajatii Ford Romania vor primi de Paste prime in valoare de 981 de leiCei aproximativ 3.750 de angajati ai Ford Romania vor incasa anul acesta, ocazia sarbatorilor de Paste, prime in valoare de 981 de lei, scrie Mediafax.

Prima de Paste de anul acesta este cu cinci la suta mai mare decat cea de anul trecut.

Calculat la cei aproximativ 3.750 de angajati ai companiei, fondul total brut al primelor de Paste se ridica la circa 3,67 milioane de lei.

Ford produce zilnic in jur de 365 de masini B-Max si aproximativ 450 de motoare.

Angajatii Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare primesc prime de Paste de 1.000 de lei

Angajatii Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare primesc prime de Paste de 1.000 de leiCei 3.600 de angajati ai Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), unitate care are datorii la bugetul de stat si furnizori de peste 800 de milioane de lei si care se afla in proces de reorganizare, vor primi prime de Paste de cate 1.000 de lei, conform contractului colectiv de munca.

In contractul colectiv de munca este prevazut ca primele de Paste sa fie achitate in luna in care are loc aceasta sarbatoare, neexistand cadrul legal pentru ca ele sa fie platite in luna aprilie, in conditiile in care Pastele este in 5 mai.

RAAN are 3.600 de angajati, pe platformele Romag Termo, Romag Prod, RAAN Exevutiv, dar si la Sucursala Cercetari Nucleare (SCN) Pitesti si Sucursala de Inginerie Tehnologica pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucuresti

Sursa foto: www.raan.ro


Angajatii Mechel Campia Turzii au primit prime de Paste de cate 200 de lei

Angajatii Mechel Campia Turzii au primit prime de Paste de cate 200 de leiAngajatii Mechel Campia Turzii au primit prime de Paste de 200 de lei, iar muncitorii disponibilizati au primit diferenta din salariile compensatorii, actionarul companiei sustinand ca nu mai exista niciun fel de intarzieri la plata drepturilor banesti la niciuna dintre unitatile Mechel din Romania.

Potrivit unui comunicat transmis de actionarul Mechel, Invest Nikarom, a fost finalizat procesul de achitare a tuturor restantelor salariale la Mechel Campia Turzii.

In prezent nu mai exista niciun fel de intarzieri la plata drepturilor banesti la niciuna dintre intreprinderile Mechel Targoviste, Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila, Ductil Steel Otelu Rosu.

Minerii din Valea Jiului vor primi de Paste tichete cadou in valoare de 400 de lei

Minerii din Valea Jiului vor primi de Paste tichete cadou in valoare de 400 de leiAngajatii Societatii Nationale a Huilei (SNH) din Valea Jiului - de la minele Lonea, Livezeni, Vulcan si Lupeni - vor primi, de Paste, tichete cadou in valoare de 400 de lei si vor avea liber in perioada 1- 6 mai, zilele de 2 si 3 mai urmand sa fie recuperate.

Vicepresedintele Sindicatului Muntele, Adrian Jurca, a spus ca administratia companiei si sindicatul au incheiat un protocol pentru acordarea primelor de Paste, dar si pentru stabilirea programului de lucru al angajatilor SNH pentru luna mai.

Potrivit lui Jurca, prima de Paste va fi sub forma de tichete cadou in valoare de 400 de lei atat pentru angajatii care lucreaza la suprafata, cat si pentru cei care isi desfasoara activitatea in subteran.

Jurca a afirmat ca tichetele cadou vor ajunge la salariatii Societatii Nationale a Huilei pana in 30 aprilie.

Totodata, minerii vor avea liber in perioada 1- 6 mai inclusiv, zilele de 2 si 3 mai urmand sa fie recuperate in 11 si 25 mai.