1. Nu considera ca stii intotdeauna ce este mai bine

1. Nu considera ca stii intotdeauna ce este mai binePilotii care cred ca le stiu pe toate pot ajunge sa sfarseasca rau, atat ei, cat si pasagerii aeronavei.

“Sunt piloti care se contrazic cu contrololul de trafic aerian, ignora prognozele meteo sau nu iau in calcul semnalele care indica functionarea neconforma a avionului” spune Glenner.

Managerii fac aceleasi greseli, plecand de la premisa ca “deja stiu tot ce este necesar”. Problema este ca de fapt nimeni nu stie tot, tot timpul vor exista lucruri pe care sa le inveti si oameni de la care sa inveti.

Asadar, atunci cand cineva iti ofera un sfat sau indica o regula care trebuie respectata, managerii ar trebui macar sa se gandeasca la posibilitatea ca acea persoana poate sti o informatie necunoscuta lui.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

2. Nu reactiona repede la probleme

2. Nu reactiona repede la problemeCand o cursa aeriana nu merge bine, este firesc ca pilotul sa se simta obligat sa faca ceva urgent pentru a indrepta situatia. Este insa posibil ca o reactie rapida sa faca mai mult rau decat bine.

De asemenea, si in business sunt multe situatii cand ceva nu merge si este necesara o solutie imediata, insa este necesar ca aceasta sa fie bine gandita.

Astfel, remediul pentru un comportament impulsiv este realizarea faptului ca poate fi acordat un timp scurt pentru a gandi o rezolvare si abia apoi luata atitudine. Este foarte important, ca si in pilotaj, sa fie descoperita cauza problemei inainte de a actiona.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

3. Nu considera ca esti invulnerabil

3. Nu considera ca esti invulnerabilEste natural sa gandesti ca pentru ca nimic nu a mers rau pana in prezent, nici pe viitor nu va aparea o situatie neplacuta, insa acest tip de gandire poate distruge planuri.

De exemplu, sunt trei laturi ale unui triunghi drept pe care pilotul trebuie sa se pozitioneze pentru a ateriza. Avionul trebuie sa aiba pozitia si altitudinea corecte pentru a cobori la sol, insa acestea pot fi influentare de vreme sau alti factori.

Cu toate acestea insa, multi piloti cred ca nu li poate intampla rau din acest punct de vedere. In timp insa, din cauza acestei ignorante, s-au intamplat mult accidente.

In lumea afacerilor, o astfel de atitudine poate duce la ignorarea unui risc sau la a avea cateva planuri vagi despre cum poate fi controlat.

Pentru a evita o astfel de situatie este recomandat sa fie realizata o evaluare a riscurilor, care se poate concretiza cu un plan de idei pentru a face fata efectelor neprevazute.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Sursa foto: Freedigitalphotos.net