ING Bank - 6 oferte

ING Bank - 6 oferteING Bank, una dintre cele mai mari banci straine din Romania, are in prezent 6 oferte in Bucuresti pe site-ul de recrutare BestJobs, 4 dintre acestea fiind pentru specialistii in IT si programare, unul pe domeniul juridic si doar o singura pozitie care se adreseaza tinerilor cu profil economic.

Job-ul oferit de ING Bank pentru pasionatii de finante este cel de consultant vanzari, un post care implica promovarea produselor bancii, o buna comunicare cu clientul si tehnici de negociere, insa cerintele acestui job sunt minime, adresandu-se in special tinerilor care vor sa isi inceapa cariera in banca ca agenti de vanzari.



Bancpost - 6 oferte

Bancpost - 6 oferteBancpost, una dintre primele zece banci din Romania, dupa active, are si ea scoase la concurs 6 posturi, majoritatea fiind pentru cei cu experienta de cel putin 3 ani.

Singurul job apropiat de abilitatile unui tanar absolvent este cel de ofiter de vanzari credite companii mici si PFA, insa acesta cere un an de experienta, ceea ce ar putea descalifica majoritatea absolventilor de ASE.

UniCredit Tiriac Bank - 6 oferte

UniCredit Tiriac Bank - 6 oferteUniCredit Tiriac Bank ofera spre angajare 6 job-uri in Capitala, potrivit anuntului de pe site-ul BestJobs, insa toate aceste pozitii cer experienta minima de cel putin 2 ani.

Putini absolventi s-ar putea incadra la aceste criterii, dar reprezentantii bancii au precizat ca pentru cei fara experienta au in oferta stagii de practica.

BCR - 41 de oferte

BCR - 41 de oferteBanca Comerciala Romana, cea mai mare banca din piata dupa active, are in mod surprinzator cele mai multe oferte de job-uri scoase la concurs, desi trece printr-un proces de restructurare masiv.

BCR ofera nu mai putin de 41 de posturi, dar toate se adreseaza persoanelor cu experienta medie sau peste medie. Posturile se adreseaza atat specialistilor in finante, cat si celor in drept si IT.

Deloitte - 3 oferte

Deloitte - 3 oferteDeloitte are in prezent 3 oferte in Bucuresti, dar toate se adreseaza specialistilor cu peste trei ani de experienta.

Firma de consultanta cauta un avocat cu experienta in fuziuni si achizitii, si cate un specialist in recrutare si salarizare.

PricewaterhouseCoopers - o oferta

PricewaterhouseCoopers - o ofertaCompania de consultanta cauta sa angajeze un specialist in Bucuresti, conform anuntului de pe site-ul de recrutare, cu experienta importanta in HR.



Ernst & Young - 2 oferte

Ernst & Young - 2 oferteSi Ernst & Young are in aceasta perioada doua oferte de angajare, dar ambele se adreseaza specialistilor din IT si programare.

Job-urile sunt scoase la concurs in Bucuresti.

KPMG - 2 oferte

KPMG - 2 oferteKPMG Romania a publicat pe site-ul de recrutare doua oferte, dar acestea se adreseaza tinerilor cu experienta medie, de cel putin 2 ani.


Bancile participa doar pentru publicitate la targurile de job-uri

Bancile participa doar pentru publicitate la targurile de job-uriDe multe ori, insa, marile companii participa la targurile de job-uri sau posteaza oferte pe site-urile de recrutare doar ca parte a strategiei de marketing si publicitate, fara insa ca CV-urile tinerilor absolventi sa ajunga de fapt undeva, situatie intalnita in special in cazul bancilor.

De altfel, cele mai mari banci care participa an de an la targurile de job-uri au preferat sa nu comunice cati tineri absolventi au recrutat anul trecut, ca urmare a solicitarii Wal-Street.ro.

"In general la targurile de joburi exista un volum mare de CV-uri, care sunt avute in atentie nu doar pe termen scurt, ci si pe termen cel putin mediu. Este clar, insa, ca targurile sunt o foarte buna ocazie a angajatorilor din domeniul financiar bancar de a lua pulsul pietei forte de munca astfel incat sa isi poata organiza atat recrutarea si selectia, dar si induction-ul si training-urile pentru persoanele care se vor alatura companiei ulterior", considera Cristina Savuica, managing partner Lugera Romania.

Pe de alta parte, Gabriela Dan, CEO al Temps (foto), companie de recrutare IT, a explicat ca, desi costurile de participare la un targ de job-uri sunt mari (15.000 euro - 18.000 euro), din punct de vedere al brand-ului "este foarte sanatos sa participi".

In plus, de cele mai multe ori, o banca nu isi trimite la aceste targuri un specialist de HR, ci doi promoteri care nu au experienta sa judece CV-ul unui candidat.

Gabriela Dan a recunoscut ca la toate cele 4 editii angajatori de top la care a participat, din mii de CV-uri a recrutat in total 2 oameni si, anul trecut, cu Adobe, chiar a renuntat sa se inscrie, preferand sa recruteze in cadrul unui laborator de informatica sustinut la o facultate.

"Nu stiu daca are legatura cu profilul romanesc neserios, dar nu cred ca CV-urile depuse la targurile de job-uri sunt citite", a spus Dan, referindu-se la sansa tinerilor absolventi de a-si gasi un loc de munca prin acest canal de recrutare.

Companiile de consultanta sunt mereu in cautare de talente

Companiile de consultanta sunt mereu in cautare de talenteDaca bancile sunt prezente la targurile de job-uri doar pentru a-si face publicitate, marile companii de consultanta din BIG4 angajeaza in fiecare an zeci de tineri absolventi, prin diverse canale de recrutare.

De exemplu, PwC Romania a recrutat anul trecut aproximativ 50 de juniori proaspat absolventi, atat in taxe, cat si in audit, in timp ce Ernst & Young a angajat la nivelul intregii tari 85 de tineri.

Procesul de recrutare este insa destul de complex si prevede mai multe etape, dar cei mai talentati dintre absolventi au sanse foarte mari sa ajunga sa lucreze in cele patru mari companii de consultanta.