Cautarile nu trebuie sa fie vizibile

Cautarile nu trebuie sa fie vizibile

Ultimul lucru pe care il vrea un angajat aflat in cautarea unui loc de munca este sa isi alerteze seful.

Astfel, cautarile unei pozitii mai bune trebuie facute cat mai subtil. Eventualele interviuri trebuie planificate dupa orele de lucru sau intr-o zi libera. Cu siguranta atrage atentia un angajat care ajunge la munca in costum desi obisnuieste sa vina in blugi si tricou, scrie Mashable.

Colegii nu trebuie sa stie nimic

Colegii nu trebuie sa stie nimic

Chiar daca tentatia de a povesti unui coleg planurile poate fi mare, trebuie totusi tinut cont ca informatia poate sa ajunga la seful companiei, chiar daca vorbim de colegi foarte apropiati.

Mai mult, unele companii apeleaza la masuri extreme, fata de angajatii care isi cauta un alt loc de munca si ajung sa ii concedieze.

Interdictie la echipamentele tehnice din birou

Interdictie la echipamentele tehnice din birou

Dupa o discutie mai incinsa cu seful, angajatul poate fi tentat sa mearga direct la calculator si sa inceapa cautarile pentru un job mai bun. Este important de stiut insa ca majoritatea companiilor au instalate programe de urmarire pe computere sau pot accesa arhiva acestora.

Asadar, cautarea si aplicarea pentru pozitiile deschise este bine sa fie facuta de acasa.

Atentie la recomandari

Atentie la recomandari

Candidatul la o pozitie deschisa trebuie sa anunte de la inceput posibilul angajator ca este incadrat intr-un loc de munca, pentru a evita situatia in care actualul sef sa fie contactat pentru a oferi o referinta.

Cel mai bine este ca referintele sa fie puse la dispozitie de catre angajatori si colegi anteriori. Mai mult, candidatii trebuie sa se asigure ca potentialul angajator este sa fie la curent cu confidentialitatea cautarilor.