Stabileste clar obiectivele

Stabileste clar obiectivele

Pentru inceput, cel mai bine este sa iti stabilesti clar obiectivele de cariera inainte de a aplica pentru pozitii deschise.

Chiar daca multi oameni gandesc ca pot face orice, frexibilitatea nu este raspunsul corect cand iti stabilesti obiectivele de cautare. Avand obiective de cariera specifice si bine targetate te va ajuta sa ai succes in cautarea job-ului potrivit.

Mergi la evenimente de profil

Mergi la evenimente de profil

Networking-ul reprezinta cel mai important element in mediul competitiv actual.

Asa ca aloca-ti timp si urmareste evenimentele la care iau parte persoane importante din domeniul pe care il tintesti. Odata ajuns, prezinta-te intr-o maniera profesionala, stabileste-ti din timp teme de discutie potrivite si scoate-ti in evidenta calitatile si realizarile profesionale.

Rescrie-ti CV-ul

Rescrie-ti CV-ul

Adapteaza-ti CV-ul in functie de pozitiile care te intereseaza si adauga cuvinte cheie legate de actualul tau loc de munca. Tine minte ca realizarile si abilitatile tale trebuie sa corespunda cu cerintele din fisa postului vizat.

Fa-ti ordine in aparitiile online

Fa-ti ordine in aparitiile online

Intelege diferentele dintre multimea retelelor de socializare si incearca sa le utilizezi corespunzator. Abtine-te de la postari care pot genera continut discutabil, sterge orice text inadecvat sau explicit si evita sa incarci pe site-uri aspecte personale.

Utilizeaza reteaua profesionala LinkedIn si posteaza continut relevant, in conformitate cu postul dorit.

Apeleaza la o companie de recrutare

Apeleaza la o companie de recrutare

O firma de profil te poate ajuta in cautarile locului de munca dorit. Multe companii apeleaza la serviciile unui agent de recrutare pentru a tria candidatii.

Mai mult, o astfel de firma te poate ajuta sa identifici care aliniaza obiectivelor si abilitatilor tale.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net