1. Impresioneaza prin munca

1. Impresioneaza prin munca

Cel mai important lucru este sa depasesti asteptarile legate de performanta ta. Apoi, trebuie sa fii vazut ca un membru puternic al echipei. In plus, asigura-te ca seful tau stie ca reusitele tale sunt deasupra asteptarilor lui fata de tine. Si asta pentru ca poti sa ai rezultate impresionante, dar sa nu fii promovat in functia la care visezi de pe bancile facultatii, potrivit Business Insider.

Nu uita ca aroganta poate fi vazuta ca lipsa de interes si iti anuleaza sansele pentru promovare. Asa ca sa faci o munca extraordinara inseamna sa ai un impact important asupra echipei, organizatiei sau proiectului la care lucrezi.

Sursa foto: Femeie la calculator/Shutterstock.com

Sursa foto principala: Om de afaceri care urca pe scari/Shutterstock.com

2. Urmareste-ti realizarile

2. Urmareste-ti realizarile

Va fi dificil de demonstrat ca ai depasit asteptarile sefului, daca nu ai dovezi. Este responsabilitatea ta sa-ti urmaresti realizarile, asa ca tine o lista cu sarcinile, obiectivele si rezultatele tale in companie.

Sursa foto: Femei care lucreaza cu documente/Shutterstock.com

3. Intalneste-te in mod regulat cu seful tau

3. Intalneste-te in mod regulat cu seful tau

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fii un angajat lingusitor. Intalnirile cu seful tau sunt utile ca sa-ti inteleaga problemele si sa gasiti impreuna solutii si sa stabiliti obiective valoroase pentru companie. Cu aceasta ocazie, ii poti vorbi sau reaminti despre reusitele tale, despre buna legatura cu clientii si despre impactul pe care il ai in departamentul in care lucrezi sau companie.

Sursa foto: Oameni de afaceri care isi strang mana/Shutterstock.com

4. Stai de vorba cu oameni influenti

4. Stai de vorba cu oameni influenti

Depaseste teama si intimidarea si incepe sa conversezi cu oameni importanti si influentezi la evenimentele la care participi. Acest lucru te ajuta sa construiesti relatii profesionale pe termen lung, sa descoperi interese comune in afara muncii si a te folosi de aceste interese in discutiile viitoare. Scopul este sa ai un chip cat mai familiar, deci sa devii usor de recunoscut si in cele dinurma o persoana influenta.

Sursa foto: Oameni de afaceri/Shutterstock.com

5. Implica-te in activitati

5. Implica-te in activitati

Daca talentele tale nu au fost recunoscute inca, este momentul sa cauti oportunitati de voluntariat in afara firmei pentru a fi cat mai vizibil si a acumula experienta.

Poti sa aderi la asociatii profesionale sau organizatii care au o vizibilitate ridicata in comunitate sau in zona ta profesionala. Urmatorul pas este sa cauti oportunitati de voluntariat in compania in care lucrezi, care iti ofera posibilitatea sa-ti folosesti punctele forte.

Sursa foto: Oameni care lucreaza/Shutterstock.com

6. Deprinde noi abilitati

6. Deprinde noi abilitati

Citeste publicatii din domeniul tau profesional si cere ajutor pentru a invata si testa ce este nou in tehnologie. De asemenea, ai putea analiza competentele sau cunostintele persoanelor care au fost recent promovate in companie sau sa te inscrii la cursuri de formare care iti completeaza abilitatile. Investitia in dezvoltarea ta profesionala este doar un mod de a arata sunteti gata pentru o promovare.

Sursa foto: Conceptul abilitatii in business/Shutterstock.com

7. Cere

7. Cere

Cere! Daca vrei mai multa responsabilitate, trebuie sa o ceri si sa continui sa o ceri. Dovedeste-i sefului tau ca este nevoie sa te ocupi de mai mult. Acest lucru va pune in valoare dorinta ta de a obtine o functie mai mare. Tine minte ca promovarea nu inseamna intotdeauna mai multi bani, ci uneori trebuie sa demonstrezi ca poti avea mai multa responsabilitate inainte de a fi recompensat financiar.

Sursa foto: Femeie care se bucura de succes/Shutterstock.com

Sursa foto: Om de afaceri pe scari/Shutterstock.com