Nu cer deloc sau nu cer o marire suficient de mare

Nu cer deloc sau nu cer o marire suficient de mare

Studiile arata ca femeile tind sa negocieze de mai putine ori pentru ele in comparatie cu barbatii si se platesc cu mai putini bani pentru sarcini similare cu cele ale barbatilor.

Fiecare femeie trebuie sa cunoasca valoarea pozitie pe care o ocupa in piata, o varianta fiind prin discutii cu recrutori, pe site-uri de specialitate si prin cat mai multe discutii cu angajati femei si barbati din companii.

Foto: Femeie si barbat, Shutterstock

Nu prezinta o lista cu realizari

Nu prezinta o lista cu realizari

Exprimarea unor realizari masurabile poate sa duca la cresterea ofertei salariale a angajatorului, insa femeile nu tin adesea o evidenta.

Asadar, recomandabil este ca angajata sa aiba o baza cu inregistrari ale realizarilor sale si cu aprecierile primite, asa incat sa o poata prezenta in timpul unei negocieri salariale.

Foto: Femeie facand lista, Shutterstock

Nu evidentiaza beneficiile aduse angajatorilor

Nu evidentiaza beneficiile aduse angajatorilor

Ideea de a incadra negocierea ca o valoare in plus adusa angajatorului este benefica pentru orice angajat care isi doreste o marire de salariu. In plus, femeile sunt cele care pot beneficia din aceasta strategie, de multe ori fiind considerate neplacute atunci cand pledeaza pentru ele insele.

Asadar, inlocuirea lui "eu" cu "noi" poate duce la un succes in procesul de negociere.

Foto: Angajata vs. angajatori, Shutterstock

Negociaza pe e-mail

Negociaza pe e-mail

Conversatiile prin intermediul e-mail-ului pot fi usor intelese gresit, deci cea mai buna metoda de negociere ramane cea in persoana. Astfel, pot fi observate cu atentie reactiile managerului si schimbata strategia in consecinta.

Exista si cazuri in care oameni carora li s-a refuzat propunerea de marire salariala pentru ca au incercat sa poate negocierile pe mail.

Foto: Femeie la calculator, Shutterstock

Sursa foto: Femeie la calculator, Shutterstock