6 / 13

6. Cand ai inceput sa aplici?

Denis Turcu: Am inceput sa-mi inscriu eseurile anul trecut prin octombrie, insa m-am apucat de invatat serios engleza inainte cu putin timp de examenul pe care l-am avut de dat anul trecut prin august. Sunt unul dintre elevii care a inceput foarte tarziu pregatirea pentru examenul de engleza.


Am fost acceptat si in Anglia la Cambridge, dar acolo iti pun anumite conditii la bacalaureat. Am sustinul probele la bacalaureat dupa ce am fost acceptat in America si nu m-a mai interesat sa trec de acele conditii. La Cambridge trebuia sa am cel putin 9,5 la bacalaureat sis a obtin cel putin 9,8 la matematica si la fizica. Am avut media 9,75 la bac. Nu cred ca ar fi fost o problema sa intru, dar prefer Statele Unite, unde au o mai mare diversitate de cursuri din care poti alege. In Anglia, nu pot efectiv sa spun ce cursuri vreau si pe ce vreau sa continui. Iti dau ei cursurile, nu pot sa am practic un program al meu.

Ce te-a tras in jos la Bacalaureat?


Denis Turcu: Am dat matematica, fizica si limba romana. La limba romana am obtinut 9,85, la matematica 9,40 si la fizica 10. A fost putina neatentie, dar in America pana la urma nu conteaza ce note obtii la BAC. Am dat un examen american care echivaleaza Bacalaureatul nostru. Lor nu le pasa de notele pe care le obtii la bac, ci de mediile pe care le ai la scoala. Odata ce am fost admis la universitate nu mi-am mai dat interesul sa invat pentru o nota perfecta.


Sursa foto: Universitatea Harvard/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri