1 / 12

Romania este pe val in domeniul recrutarii. Externalizarea serviciilor va fi principalul motor de dezvoltare in urmatorii ani

Romania s-a schimbat in ultimii ani si a ajuns sa fie una dintre cele mai tentante piete pentru companiile specializate in recrutare, cel putin asta sustin reprezentantii Lugera, unul dintre cei mai importanti recruteri la nivel local.


"Vad ca Romania este pe val. In momentul de fata, clientii cu care lucram angajeaza din ce in ce mai mult. Daca te uiti pe soselele din Europa, incepi sa vezi tot mai multe tiruri romanesti. (...) Romania se aseaza pe harta Europei", a declarat Gerard Koolen (foto), group managing partner al Lugera, in cadrul conferintei HR 2.0, organizata de catre Wall-Street.ro, in parteneriat cu Groupama Asigurari si Lugera.


In ceea ce priveste evolutia domeniului recrutarii, el a subliniat ca industria de HR este pe punctul sa se schimbe complet si sa se transforme, practic, dintr-un centru de cost in unul de profit, totul prin intermediul externalizarii proceselor de business care vor avea loc in urmatorii ani.


"De fiecare data cand vorbesc cu clientii, primesc intrebari legate de cost. Ma astept ca in urmatorii ani principala intrebare sa fie legata de <<cat de mult profit pot sa fac din acest domeniu>>. Costul este inutil daca nu cunosti randamentul investitiei. (...) Ma astept ca de maine oamenii sa intrebe cum pot sa isi creasca profitul", a mai spus Koolen.

Extenalizarea serviciilor, cea mai importanta provocare


Seful Lugera se asteapta ca externalizarea sa ocupe cea mai mare parte a activitatilor derulate de companie in urmatorii 10 ani. "Toate companiile isi vor externaliza administrarea salariilor in urmatorii 10 ani, iar 95% din angajati vor fi externalizati. Principalele activitati externalizate vor fi concentrate in departamentele de vanzari si achizitii, productie dar si HR si recrutare", a mai punctat seful Lugera, prezent la conferinta HR 2.0.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri