1 / 5

Multe companii au înțeles acum că au de câștigat din munca remote

Judith Kis, Director HR & Logistics, Groupama Asigurări, a observat că aceste luni au schimbat percepția asupra muncii de acasă.


”Angajații, în general, vor continua și în lunile următoare să prioritizeze sănătatea lor și a familiei, iar work from home va rămâne un instrument util de precauție, la care sunt sigură că vor apela cu încredere după această experiență. În plus, și-au demonstrat lor înșiși că își pot delimita spațiul de lucru de cel de relaxare chiar și acasă și că pot să își mențină productivitatea chiar și departe de birou. Cu alte cuvinte, aceste luni ne-au dat tuturor încredere în propria capacitate de adaptare”, a explicat ea.


Recomandăm și Judith Kis, HR Groupama: Angajații care lucrează și de acasă rămân productivi, responsabili și implicați


Pe de altă parte, work from home era privit ca beneficiu exclusivist, mai degrabă pentru angajați, dar sunt convinsă că multe companii au înțeles acum că și ele au de câștigat din implementarea unui astfel de program, chiar și la scară largă.


Ea a mai spus că angajații care lucrează și de acasă rămân productivi, responsabili și implicați, iar managerii își dezvoltă abilități noi de a gestiona echipa la distanță, reușind să îi mențină coeziunea. În plus, companiile au putut vedea că reducerea activității din sedii s-a reflectat pozitiv în costurile lunare, dar și în diminuarea amprentei de carbon.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri