1 / 7

Harvard Business School: un secol de existenta

Odata cu implinirea a 100 de ani, Harvard Business School (HBS) isi sporeste eforturile pentru a se deschide si mai mult spre international, fara a-si pierde insa identitatea.

HBS a fost creata in anul 1908 de un grup de profesori din Boston, reusind de-a lungul a o suta de ani de existenta sa fie cea mai renumita scoala de afaceri la nivel mondial.

Totusi, concurenta nu a fost atat de acerba la nivel de studii superioare ca in prezent, mondializarea amenintand la randul ei leadership-ul unei scoli prestigioase, simbol al unei Americi deseori luata in deradere datorita ezitarilor liderilor din sectorul financiar, sau criticata pentru criza economica sau a modelului sau social, potrivit publicatiei franceze Les Echos.

„Poate ramane Harvard un centru de excelenta la nivel mondial intr-o perioada in care India si China devin tot mai puternice?”, se intreaba Krishna Palepu, unul din profesorii de la HBS, subliniind ca atat englezii, italienii sau francezi cunosc foarte bine faptul ca „istoria nu a fost niciodata blanda cu universitatile marilor puteri aflate in declin”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri