1 / 5

Tineri manageri vs Seniori

Atunci cand lucrezi atat cu tineri cat si cu seniori lucrurile devin mai dificile. „Ambele categorii ofera provocarile lor, receptivitatea la schimbare fiind egala. Ceea ce ii diferentiaza insa, este motivatia cu care se lucreaza cu ei”, sustine Bogdan Comanescu, Academy Manager Accelera.

In cazul tinerilor, motivatia este inclinata catre a avea o cariera de succes, bani multi, dar si dorinta de a reusi sa castige putere sau influenta. In schimb, in cazul top managerilor seniori motivatiile se schimba. Acestia devin interesati mai mult de descoperirea de lucruri interesante, de a aduce un plus de valoare in industria in care activeaza.

„Este foarte important pentru seniori sa isi lase amprenta in domeniul in care lucreaza si in acelasi timp sa isi asigure o imagine personala buna. De aceea, pornim diferit incercand sa le starnim interesul in functie de ceea ce isi doresc”, subliniaza Comanescu.

IT-ul este de exemplu una din industriile care ofera in prezent, una din cele mai mari provocari. Multi dintre cei care ocupa pozitii de management sunt tineri, avand o medie de varsta de 24-25 de ani.

„Este dificil sa lucrezi cu un grup foarte mare de tineri manageri care conduc echipe in companiile de IT. In general vorbim de tineri care au ajuns in astfel de organizatii din placerea de a se juca pe calculator , dar care s-au trezit responsabili peste zeci si zeci de oameni, tineri ca si ei”, a declarat pentru Wall Street Bogdan Comanescu.

In astfel de cazuri, urmarea unui simplu curs, in care le este explicat punctual ceea ce trebuie sa faca nu va aduce rezultate in viitorul apropiat. In schimb, atunci cand acesti tineri participa la un program pe o perioada mai mare, fara a fi obligati sa urmeze cursurile, acestea desfasurandu-se sambata si duminica pentru a ingreuna practic participarea, rezultatele pot fi chiar suprinzatoare, subliniaza managerul academiei Accelera.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri