1 / 4

Peste 65% dintre romani isi iau concediu vara

Atunci cand ne intrebam cine isi doreste concediu vara, raspunsul este unanim, cu totii ne dorim acest lucru. In perioada estivala „peste 65% din salariati, cu un plus sau minus in functie de companie, beneficiaza de concediu”, a declarat pentru Wall Street Anca Neagu (foto), Senior Consultant Professional.

Potrivit legislatiei in vigoare, indiferent de norma lucrata, functia detinuta sau responsabilitati, orice angajat are dreptul la 21 de zile de concediu de odihna in fiecare an.

Intrebarea care se pune insa in aceasta perioada: cine isi permite sa beneficieze de concediu vara?

Desi sezonul estival este favoritul salariatilor ca si planificare de concediu, exista insa diferente notabile in functie de varsta, statut social, nivel profesional, dar si buget personal, subliniaza Anca Neagu.

„Alocarea concediilor in sezonul estival difera de la o companie, la alta. O organizatie care are angajati majoritari familisti, cu o medie de varsta intre 25 si 55 de ani, necesita o buna planificare asupra concediilor in perioada iunie-septembrie. In aceste conditii durata concediului solicitat este nu mai mica de 7 zile. Companiile care au angajati cu varste de pana la 25 de ani nu se confrunta cu o solicitare de volum, ca numar de zile, insa dorinta de a obtine concediu in sezonul estival este mai mare”, sustine Senior Consultantul Professional.

In sectorul bancar, unul din cele mai dinamice de pe piata locala, o planificare din timp a concediilor s-a dovedit a fi cea mai buna strategie. „In cazul nostru, planificarea din timp a concediilor ne ajuta sa acoperim sarcinile colegilor care sunt plecati in vacanta. Insa, acolo unde volumul de activitate necesita solutii suplimentare, angajam trainees pe perioada determinata, pentru a nu afecta calitatea serviciilor”, a declarat, pentru Wall Street, Nevenca Doca, Director Resurse Umane Banca Transilvania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri