Cum este vazuta piata de training din Romania in 2009
Evolutia pietei de training
Provocarile pe care le intampina companiile de training din Romania
Training experential vs. training clasic
Cum vor inchide anul companiile de training la nivelul afacerilor
5 / 5

Cum vor inchide anul companiile de training la nivelul afacerilor

Ascendis va termina anul 2008 la o cifra de afaceri de peste 4 milioane euro. In 2009, compania isi propune o crestere de 35%, pana la 5,5 milioane euro. Referitor la proiectele cu finantare europeana, compania a implementat pe parcursul acestui an si cateva proiecte de acest gen, ponderea lor situandu-se in jurul valorii de 10% din cifra de afaceri. ''Estimam ca aceasta pondere va continua sa creasca in urmatoarea perioada'', sustine Gosu.

In privinta tendintelor la nivelul pietei de traininguri prevazute de companie pentru urmatorii cinci ani, acesta declara: ''Ca marime, Romania este a saptea tara a Uniunii Europene. Ca investitii in oameni suntem pe unul dintre ultimele locuri. Potentialul este fantastic''.

Pentru acest an, Human Invest si-a propus o cifra de afaceri de 1,4 milioane euro, iar pentru 2009 estimeaza ca va atinge pragul de 2 milioane euro. De asemenea, Human Invest se asteapta sa primeasca in curand un raspuns pozitiv pentru primul proiect de finantare europeana: ''e posibil sa primim “ok-ul” la finele acestui an sau la inceputul anului viitor pentru un program de abilitati manageriale si de leadership, in valoare de 50.000 euro, dedicat unui grup de aproape 60 de manageri dintr-o companie privata'', afirma Panaite.

Instruirea va ramane un proces indispensabil in succesul unei companii mult timp de acum inainte, in opinia reprezentantului Human Invest. Acesta crede, insa, ca multe companii de training vor disparea si vor aparea altele, si ca vor fi fuziuni si achizitii (unele de succes, altele nereusite). Fondurile europene vor deveni si ele o sursa importanta de finantare si din ce in ce mai multe companii antreprenoriale din tara isi vor aloca bugete pentru training. Programele de dezvoltare a competentelor manageriale si de leadership vor ramane in topul solicitarilor companiilor.

Grupul Trend Consult vizeaza o cifra de afaceri de 1,1 milioane euro pentru finalul lui 2008, marcand o crestere de 30% fata de 2007 si se asteapta sa mentina acelasi ritm de crestere si pe parcursul anului urmator.

''2009 poate fi un an de referinta, in care firmele de training sa fie serios afectate. Pentru urmatorii 5 ani este greu de prevazut cum vor arata lucrurile. Dupa ce va trece criza financiara din Statele Unite si se vor contura efectele acesteia si la nivel global, vom putea construi o imagine mai clara asupra viitorului pe termen mediu si lung a pietei de training din Romania si Europa Centrala si de Est'', conchide Adrian Florea.

AchieveGlobal estimeaza o cifra de afaceri de 1,8 milioane euro pentru finalul anului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri