1 / 5

Harta Crizei Economice

Astfel, combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a anuntat ca va face dosponibilizari in urmatorul trimestru. Oltchim estimeaza ca in luna decembrie 2008 ar putea disponibiliza 550 de persoane, din care 200 sunt reprezentati de pensionari- reangajati, iar diferenta de 350 persoane reprezentand salariatii care in prezent indeplinesc conditiile de pensionare.

Harta Crizei EconomiceDecizia luata de conducerea Oltchim SA este motivata de reducerea cu aproximativ 40% a productiei programate pentru luna noiembrie.

ArcelorMittal Galati va trimite in concediu fortat aproximativ 2.800 de angajati ca urmare a crizei financiare, relateaza NewsIn. Conform unei surse care a participat la conferinta de presa in care Mittal a anuntat disponibilizari, aproximativ 50% din cei 14.400 de salariati vor suferi de pe urma reducerii productiei.

Pana la sfarsitul anului, sectii cu aproape 5.000 de siderurgisti vor fi inchise temporar, urmand ca in primele doua luni ale lui 2009, toti angajatii isi vor lua prin rotatie, pentru o perioada de zece zile, un concediu de odihna.

Managerii au motivat luarea acestor decizii prin nevoia imperioasa de a limita platile pentru tichetele de masa in valoare de 83 lei, care se acorda doar in zilele in care salariatii vin la program. In urma acestei masuri, ArcelorMittal Galati va economisi in jur de 330.000 euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri