1 / 7

Numarul de concedieri din banci: Confidential

“In special bancile tin lucrul asta cat se poate de confidential. Ar fi o lovitura pentru imaginea lor si, mai mult, ar putea fi chiar puse in pericol daca s-ar duce vestea ca banca da afara oameni. Ar putea insemna ca e vulnerabila, iar oamenii ar incepe sa-si scoata banii”, a declarat, pentru Wall-Street, head-hunter-ul George Butunoiu.

Pentru ca nu exista rapoarte care sa ofere date concludente despre fluctuatiile de personal din domeniul financiar, expertii in resurse umane si recruterii au pareri diferite cand vine vorba de a stabili procentual numarul aproximativ al concediatilor.

Conform Loredanei Ladunca, manager al companiei de recrutare in domeniul financiar LCL Financial Recruitment, aproape o treime dintre angajatii din industria de profi au fost disponibilizati. “Este greu de estimat un procent nu neaparat fidel al tuturor celor care au fost disponibilizati, dar din domeniul financiar ar fi de 30-40%”, a precizat Ladunca.

Un alt specialist in resurse umane, Dana Pascu, managing partner HR Business Consulting, crede ca disponibilizarile - in marea majoritate mascate - din domeniul financiar de pana acum constituie un procent minor din numarul total al angajatilor din acest domeniu.

“Este insa de asteptat ca sub presiunea costurilor foarte mari si a veniturilor mai reduse din acest an sa asistam la reorganizari, realocari de posturi ale angajatilor existenti si la o reducere a fortei de vanzari din cadrul organizatiilor cu profil financiar”, a completat aceasta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri