1 / 5

Costuri mai mici pentru trainingul intern

Cu ajutorul trainerilor interni, companiile reusesc sa-si dezvolte in continuare angajatii, dar si sa economiseasca lunar cateva mii de euro. Reprezinta reducerea costurilor singurul avantaj pentru companiile care folosesc doar training intern? Care sunt insa minusurile formarii interne a angajatilor?

“O companie care se bazeaza doar pe training intern castiga clar la capitolul costuri”, spune, pentru Wall-Street, Anca Florea, senior consultant in cadrul grupului de firme Trend Consult, specializat in oferirea de servicii de training.

Trainerul intern primeste un salariu lunar fix, care poate ajunge la 1.000-1.500 de euro net, indiferent de numarul de ore de formare profesionala pe care le livreaza. In schimb, pentru un curs de training de doua zile, la care participa 12-15 angajati, companiile trebuie sa scoata din buzunar 1.500-2.000 de euro, in medie, dar in unele cazuri se poate ajunge si la 5.000 de euro.

Astfel, daca angajatorul ar trimite 30 de angajati la training pentru doua zile, ar trebui sa cheltuiasca 3.000-4.000 de euro. In schimb, daca acelasi program de formare ar fi tinut de un trainer intern, compania ar cheltui doar 65-100 de euro, reprezentand salariul trainerului pe doua zile, adica de peste 30 de ori mai putin.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri