1 / 4

Intre 900 si 5000 de euro in IT

Conform specialistilor activi pe piata de recrutare, estimarile salariilor pe piata de IT sunt orientative, intrucat ca diferenta intre firmele mici si corporatii este data in mod special de complexitatea proiectelor in care sunt implicati angajatii, si deci de plata in functie de comisioane si nu de salariul de baza.

“In general, corporatiile adauga salariului de baza un pachet de beneficii mai consistent decat firmele mici si mijlocii, acesta fiind cel care face diferenta. Pe de alta parte, flexibilitatea unei companii mici permite cresteri mai frecvente si mai consistente ale salariului, daca firma este profitabila“, spune Ariadna Sutac, recruitment manager BrainSpotting.

In ceea ce priveste posturile de vanzari pentru segmentul IT, venitul unui Account Manager, compus dintr-o parte fixa si una variabila (comisioane), a scazut fata de aceeasi perioada a anului 2008, pe fondul diminuarii cererilor de produse specializate si a nerealizarii targetului impus.

“Venitul total al unui sales (vanzator) dintr-o companie IT difera de la o companie la alta, in functie de schema de comisionare practicata. Salariul fix insa - care poate reprezenta intre 50-75% din venitul total - se regaseste in cele mai multe cazuri in intervalul 450 EUR net pentru pozitiile de nivel junior si 1.500 EUR net pentru seniori”, completeaza Sutac.

Consultantii IT, in functie de complexitatea solutiei pe care o implementeaza, au salarii ce pleaca de la 1.000 EUR net si pot sa depaseasca 2.000 EUR net (in cazul consultantilor seniori specializati pe solutii SAP).

Pozitie Interval salarial
(EUR net / luna)
IT Director 3.500 – 5.000
Middle Manager
(Software Development Manager, IT Department Manager)
2.500 – 3.500+
Project Manager 1.600 – 3.000+
Senior Specialist (min 4 ani experienta) 1.500 – 2500
Specialist (2-4 ani experienta) 900 – 1.500


Sursa: BrainSpotting

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri