1 / 4

Mai multe proiecte pentru head-hunteri

Head-hunter-ul George Butunoiu a reusit sa incheie peste 25 de proiecte in valoare de aproximativ 300.000 de euro, cu un profit de peste 50% in semestrul unu al acestui an. “Numarul proiectelor este comparabil cu cel realizat anul trecut”, sustine Butunoiu.

Nici Advice Human Resources nu a resimtit o contractie a business-ului mai mare de 30%, aceasta si datorita colaborarii cu EMA Partners International.

“Asistam la o schimbare fata de inceputul anului 2009, cand majoritatea companilor nu-si asumau riscul de a pune in aplicare planuri de crestere si dezvoltare. Faptul ca din luna mai cererile de recrutare s-au dublat fata de luna februarie-martie reprezinta poate unul dintre cele mai pertinente argumente, care ne conduc la concluzia ca lucrurile se misca in directia buna. Estimam ca vom avea cel putin 60% din numarul proiectelor pe care le-am derulat in 2008”, subliniaza Mihaela Scarlat, executive researcher la Advice Human Resources.

Cresterea cererilor pentru manageri poate fi o consecinta a starii de expectatie a companiilor din trimestrul intai. Atunci, majoritatea proiectelor de head-hunting au fost amanate sau sistate, determinand o scadere directa si abrupta a cererii. „Numai in cazurile extreme, in care companiile nu au reusit sa ocupe o pozitie promovand un angajat din interior, au apelat la executive search”, spunea la sfarsitul trimestrului intai Petra Votisky, country manager al firmei de recrutare Human Value International.

Recruiterii explica mentinerea numarului proiectelor de executive search si prin nevoia esentiala a companiilor de lideri competenti, care sa conduca cu succes compania spre sfarsitul crizei.

O companie nu poate tine descoperite pozitiile de top pentru ca, mai ales in perioadele de criza, este nevoie de schimbari de strategie pentru o adaptare rapida la noile conditii.

“Scaderile inregistrate fata de anul trecut se datoreaza in special optimizarilor facute de companii (de ex.: neocuparea unor pozitii care s-au eliberat) si scaderii investitiilor straine directe in Romania. Acestea au redus numarul de potentiale pozitii de top management noi”, afirma Valentin Dima, consultant in cadrul firmei de executive search KM Trust.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri