2 / 4

Ce beneficii raman in carti in 2009?

In prima jumatate a anului 2009 tendinta angajatorilor de a scadea veniturile salariale s-a accentuat. Un segment de companii au adoptat o politica de retentie a personalului cu pretul scaderii veniturilor lunare incasate de acestia, iar angajatii s-au aratat dornici de a-si securiza locul de munca.

Performerii inca beneficiaza de bonusare, insa conditiile de evaluare s-au inasprit. Cu un target greu de atins in recesiune si cu indicatori recalculati ai performantei, angajatii primesc bonusuri numai daca demonstreaza rezultate in timpul prestabilit, considera Cristina Retegan, project & marketing coordinator al companiei de recrutare Psihoselect.

„ Autoturismul, cheltuielile pentru cazare in cazul persoanelor care au un loc de munca mobil si cardurile de sanatate se mentin in topul celor mai raspandite bonusuri extra-salariale in 2009. Este greu de spus cand vor reveni companiile la pachetele de anii trecuti. Totul va depinde de evolutia economica, sustine Retegan.

Un alt beneficiu pe val, tichetele de masa, aduc maxim 150 de RON lunar, pe langa salariul fix. Eficienta financiara si reducerea la jumatate a costurilor platite de angajator, pe de o parte, si gandul ca tichetele pot ajuta la retentia si motivarea unui angajat, pe de alta, mentin tichetele de masa si tichetele cadou pe lista bonificatiilor. Accor Services, al jucator pe piata tichetelor, cu o cota de 35% din piata, are in portofoliu peste 35.000 de companii cu un total de 1,5 milioane de angajati.

Pe langa tichetele cadou si de masa, un beneficiu inca prezent este reprezentat de abonamentele la clinicile medicale private, sustine Sorina Donisa, CFO al grupului de firme APT Resources & Services. “Cu siguranta ca angajatorii sunt mai atenti intrucat bugetele alocate pentru 2009 sunt mai mici decat in trecut si, dupa cum bine stim, beneficiile non-monetare sunt primele afectate. O varianta ar fi acordarea unor pachete de servicii medicale sau de asigurari mai ieftine sau chiar reducerea lor la minimul legal”, afirma ea.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri