1 / 3

Cum va arata functia de HR manager a CMU

“In momentul in care conduci o organizatie in care managementul poarta o relatie stransa cu restul personalului, este foarte dificil sa externalizezi componenta soft de HR, cea de relatii umane mai degraba decat cea de resurse umane, catre un specialist recent angajat pe postul de HR manager. Nu ne laudam in piata ca putem conduce o organizatie si fara departament de resurse umane. Faptul ca nu am centralizat aceste procese nu reprezinta o tactica, ci mai degraba rezultatul unei evolutii specifice a business-ului”, sustine Sergiu Negut, director general al CMU.

Viitorul HR manager nu va suplini de la bun inceput functia de coordonator a relatiilor dintre personalul angajat si top management, ci va contribui la mentinerea in parametri a proceselor interne, asigurand o functie de suport, conform lui Negut.

Pentru recrutarea acestuia, CMU nu va apela la serviciile head-hunterilor, care sa ofere la finalul proiectului o lista de candidati, ci va colabora cu o companie de consultanta, care sa defineasca rolul HR potrivit pentru companie.

“Cel mai probabil vom apela la o companie de consultanta care sa defineasca in organizatia noastra rolul HR-ului si care sa livreze coaching pentru acea persoana pe o perioada de 3-6 luni. Trebuie sa definim si sa integram departamental toate procesele care in acest moment sunt derulate in cadrul altor divizii”, afirma Negut.

In acest moment, evaluarea angajatilor, recrutarile, suportul proceselor de resurse umane sunt date in grija personalului specializat din diverse departamete administrative.

Pentru ca personalul medical mediu si superior, reprezinta un segment de peste 80% din efectivul angajatilor, CMU are recruiteri interni, cu experienta in domeniul medical.

„Recrutarea si instruirea managerilor de policlinici si a personalului medical nu pot fi realizate decat de o persoana cu competente in domeniul medical. De aceea, la CMU, aceasta sarcina revine departamentului medical. In ceea ce priveste trainingul, trei persoane deja instruite ofera intern acest instrument”, completeaza Negut.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri