1 / 4

Secretul longevitatii: antreprenoriatul

Cei mai longevivi CEO/directori generali/presedinti de pe piata locala (minimum 15 ani vechime in aceeasi functie si companie/grup de firme) sunt uniti de o singura caracteristica esentiala: antreprenoriatul. Mai exact, toti cei care se afla acum la conducerea unor companii create cu cel putin 15 ani in urma sunt aceiasi care le-au fondat.

O zi de lucru din viata mea este similara unei zile de acum 10-15 ani. Vin devreme la birou, in jur de ora 8. Asa sunt eu, mai matinal. Profit de faptul ca e mai liber pana la ora 9 si am timp sa imi organizez e-mailurile, imi revizuiesc calendarul si ma pregatesc pentru intalnirile pe care le am in ziua respectiva. Nimic spectaculos”, spune Radu Georgescu, presedintele Gecad Group.

De profesie inginer, Radu Georgescu este unul din cei mai cunoscuti antreprenori din sectorul local de IT&C. El a ajuns cunoscut la nivel mondial dupa ce gigantul Microsoft, al carui nume se confrunta cu miliardarul american Bill Gates, i-a cumparat tehnologia antivirusul RAV (Romanian Antivirus), care a fost dezvoltata pentru prima oara in 1994.

In 1992 infiinta brandul Gecad, iar in 2004, la 12 ani distanta, pe fondul dezvoltarii afacerilor, alegea sa reorganizeze businessul si sa creeze un grup de firme, din care fac parte cinci entitati: Axigen, Avangate, ePayment, Gecad Net si Gecad Software.

Fiecare firma nou infiintata are propriul CEO (director executiv), toate fiind insa coordonate de Georgescu.

“Eu nu am avut niciodata rol executiv. In general, mie imi revine rolul privitorului si ganditorului <<out of the box>>. Fiind mai detasat de activitatea de zi cu zi a firmelor, e mai usor sa am o viziune mai clara si mai obiectiva”, mentioneaza fondatorul RAV.

Desi au trecut aproape 18 ani din momentul in care a infiintat Gecad, Georgescu nu s-a plictisit, chiar daca ocupa acceasi functie inca de atunci.

“Compania nu e aceeasi ca acum 18 ani, cand am inceput. Compania a evoluat, am trecut prin niste exit-uri si am creat noi companii. Nu este ca si cum ai sta pe loc timp de 18 ani. O companie sau un grup de companii este un organism in continua miscare si evolutie. Nu ai cum sa te plictisesti”, adauga Radu Georgescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri