2 / 5

Crema absolventilor

Radu Bragarea (foto), 35 de ani, a absolvit anul trecut cel mai scump program de EMBA de piata locala – 35.000 de euro, oferit de WU Executive Academy (Viena).

Recent, a fost numit in functia de director general al Eureko Pensii Private. Are o experienta de peste 11 ani in domeniul asigurarilor si detine, de asemenea, o diploma universitara in Matematici Aplicate in economie.

Cel mai mare castig pe care l-am obtinut de pe urma programului a fost networkingul oferit de ceilalti colegi. De asemenea, EMBA-ul m-a ajutat sa am viziune globala asupra businessului, deoarece atinge toate activitatile importante ale unei afaceri, de la resurse umane la marketing. Singurul dezavantaj, daca se poate numi asa, a fost faptul ca s-a desfasurat in paralel cu jobul, avand in vedere structura part-time. Acest lucru a pus o presiune importanta asupra mea, lucru pe care l-am anticipat insa”, afirma Bragarea.

Inainte de a incepe cursurile, Bragarea ocupa functia de direct adjunct pe operatiuni la Alico Asigurari Romania pentru ca, la absolvirea programului, sa fie avansat pe pozitia de director general pe operatiuni.

Directorul general al Eureko Pensii Private a contribuit cu o parte din suma necesara acoperirii costului programului, iar celelalte fonduri le-a obtinut printr-o bursa.

Cristina Varzaru, head of ALM Erste Bank Serbia, a absolvit tot in 2009 programul WU, in acest an fiind relocata in Serbia, dupa ce anterior ocupase o functie similara in cadrul filialei romanesti a institutiei financiare austriece.

“Colegii programului mi-au oferit o viziune mult mai larga asupra businessului. Nu stiu in ce masura a contat diploma pe care am obtinut-o la saltul meu profesional, insa pentru mine programul a reprezentat un punct castigat din punct de vedere al abilitatilor in management pe care le-am dezvoltat”, mentioneaza Varzaru.

Pana in prezent, scoala austriaca a produs circa 120 de absolventi pe piata locala.

Pe de alta parte, cel mai bun furnizor de absolventi de programe de business este ASEBUSS, cu peste 1.000 de manageri la activ.

Printre cei mai cunoscuti absolventi ai institutiei se numara: Dragos Petrescu – CEO Trotter Prim (City Grill, Caru’ cu Bere, Hanu’ Berarilor), Liviu Dragan – general manager Total Soft, Veronica Savanciuc - CEO al grupului de comunicare Lowe, Mihai Albu – presedintele regional al StarBev, Liviu Sfrija – director general Henkel Romania, Mihai Sfintescu - seful operatiunilor pe plan local al fondului de investitii 3TS Capital Partners, Emilian Bituleanu – presedinte Libra Bank sau Emilia Bunea – director financiar ING Central Europe.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri