1 / 4

Companiile din Timisoara pun la bataie 1.000 de locuri de munca

Timisoara este al doilea oras ca marime din Romania, dupa Bucuresti, dar se afla pe primul loc in functie de numarul de locuri de munca disponibile in aceasta perioada, inaintea Clujului si Iasiului, orasele de pe urmatoarele pozitii, dupa numarul de locuitori.

Companiile din Timisoara au o oferta de circa 1.000 de locuri de munca, cele mai multe fiind in domeniul furnizorilor de servicii, automotive, textile, logistica si industria bunurilor de larg consum.

“Exista cereri importante pentru personal atat in vanzari si relatii publice, cat si in productie, pentru personal calificat si necalificat. De asemenea, in IT&C si programare se cauta oameni, cererea in domeniul administrativ fiind mai slaba”, spune Florin Godean, director de marketing si vanzari in cadrul Adecco Romania, al doilea jucator ca marime de pe piata locala de recrutare.

In judetul Timis exista aproape 1.400 de locuri de munca, arata datele eJobs.ro, cel mai mare site de recrutare de pe piata locala.

Printre companiile care cauta oameni sunt Route 66 Romania ( divizia locala a celui mai mare producator de software pentru navigatie din Europa), TRW Automotive (produce sisteme integrate de directie, sisteme de suspensie, air-bag-uri si centuri de siguranta) si Continental Corporation – Automotive Divisions (auto).

“Sectorul automotive, cel care este de altfel cel mai reprezentativ pe zona de vest, da semne de revenire, anuntand si un 2011 pozitiv din punct de vedere al cresterii de head-count (personal - n.red.). Evident ca si furnizorii locali de servicii pentru aceste companii, vor resimti asta pregatindu-se pentru cereri mai ridicate decat in cel de-al doilea semestru al lui 2010. Media de posturi cerute pe luna este intre 20-50”, spune Eliza Nechifor, marketing & communication coordinator in cadrul companiei de recrutare Manpower Romania.

Angajatorii din Timisoara au pus la bataie peste 1.000 de joburi in primele noua luni ale anului, cele mai active industrii fiind automotive, logistica si FMCG.

“Principalele tendinte in ceea ce priveste piata fortei de munca din Timisoara au fost reorganizarea interna, respectiv abilitatea companiilor de a-si folosi forta de munca interna pentru acoperirea nevoii, apoi incercarea de a-si recruta prin forte proprii necesarul de specialisti, si abia apoi,catre finele primului semestru, externalizarea posturilor cu un grad de dificultate mai ridicat catre companii specializate”, precizeaza Nechifor.

Judetul Timis ocupa locul al treilea si in ceea ce priveste rata somajului, dupa Ilfov si Bucuresti, cu un somaj de 4,27% la nivelul lui septembrie.

Salariul mediu net din judetul Timis era de 1.381 de lei la sfarsitul lunii iulie (325 de euro). Ultima oara cand angajatii au plecat acasa cu lefuri mai mici decat cele din iulie a fost in decembrie anul trecut, cand salariul mediu net a fost de 1.365 de lei (323 de euro).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri