1 / 4

Investitie de 30 mil. euro in nordul Bucurestiului

“Bugetul pentru 2011 are doua variante”, spune Vassilis Chaniotis (foto) intr-un interviu acordat Wall-Street.ro. O prima varianta, care depinde de stabilizarea climatului economic, inseamna dezghetarea investitiilor din 2010 care se vor concretiza in reluarea proiectului de constructie a unui spital privat de 200 de paturi, deschiderea unei clinici de pediatrie si a doua noi centre medicale in Bucuresti, precum si in extinderea laboratorului de analize si investigatii medicale.

Cealalta varianta ia in calcul prelungirea crizei si mentinerea activitatii in aceiasi parametri ca si in 2010, cu investitii axate pe aparatura medicala specializata.

In cazul in care investitiile preconizate vor fi realizate, cifra de afaceri a Medsana va creste cu 35% anul acesta fata de cele 25 de milioane de lei inregistrate in 2010 (nivelul raportat in 2009 a fost similar). Daca insa reteaua nu se va dezvolta cu noi unitati, avansul comparativ cu 2010 va fi de 15%.

“Din cauza crizei economice, proiectul spitalului de 200 de paturi a fost amanat pana in momentul in care situatia economica se va imbunatati. Asteptam momentul prielnic in care sa incepem lucrul efectiv la constructie”, spune Vassilis Chaniotis. Seful Medsana spune ca are deja terenul pregatit pentru spital, la fel si planul de business si autorizatiile necesare.

Singura necunoscuta ramane momentul, in conditiile in care inca nu se observa o stabilizare a situatiei economice pe termen lung care sa permita preconizarea unei date clare privind reluarea investitiilor.

“Analizam piata serviciilor medicale private si, in conditiile imbunatatirii climatului economic, vom pune in aplicare planurile de dezvoltare”, spune Chaniotis. Indiferent de scenariul care se va adeveri, grecul spune ca estimeaza cresterea numarului de clienti persoane fizice, segment de business care a avansat in ultimii doi ani si care va depasi ca pondere numarul de clienti corporativi. Astfel, segmentul de retail (al celor care nu au abonamente) va avea o pondere de 60%, restul fiind reprezentat de segmentul corporativ (al abonamentelor platite de companii pentru angajatii lor).

Proiectul spitalului a fost anuntat acum mai bine de doi ani, atunci cand Chaniotis declara ca este vorba despre un spital de 150 de paturi, cu posibilitate de extindere pana la 200 de paturi, in care se vor investi 25 de milioane de euro. Suma era, la acea vreme, similara unei investitii intr-un spital din Grecia.

Acum insa, investitia in spital este estimata la 30 de milioane de euro, unitatea medicala urmand a fi construita pe un teren aflat in nordul Bucurestiului.

Continuarea interviului, in slide-ul urmator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri