2 / 4

Made in Baicoi: Cum se fabrica pufuletii Gusto?

2010 a reprezentat pentru producatorul pufuletilor Gusto o cifra de afaceri de 80 mil. lei. Compania detine o cota de 70% din piata de profil, printre competitori numarandu-se Star Snacks Pufuleti (PepsiCo), Pambac, Best Foods si Standard&Snacks.

Fabrica detinuta la Baicoi, judetul Prahova, are o capacitate de productie de peste 1 milion de pungi pe zi, una dintre cele mai mari la nivel european. Din unitatea de productie aproximativ 2 milioane de pufuleti pleaca in fiecare luna catre export. Aproximativ 10% din productie este destinata pietei internationale, pufuletii Gusto fiind comercializati in tari precum Spania, Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, Moldova, Suedia, Olanda, Irlanda, Anglia si Belgia.

Cum sunt produsi pufuletii Gusto? Primul pas incepe odata cu semanarea boabelor de porumb, fiind folosite doar anumite soiuri. Soiurile de malai sunt amestecate si intra in expandoare. Pufuletii trec apoi printr-un proces de glazurare, in functie de sortiment (pufuleti cu ciocolata, cascaval, pizza sau sare). La final, pufuletii sunt pulverizati cu uleiuri de palmier, naturale.

Pentru acest an compania a setat un buget de investitii de aproximativ 10 milioane de euro, suma care va fi directionata spre tehnologie, infrastructura, distributie, resurse umane si lansarea de noi sortimente de pufuleti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri