1 / 7

Ana Patriciu: Tata este mentorul meu in business

Ana Patriciu, fiica cea mare a miliardarului Dinu Patriciu, are 28 de ani si conduce restaurantele Madame Pogany si Heritage. Primul a fost deschis in toamna anului 2010, dupa o investitie de 400.000 de euro, iar cel de-al doilea a fost inaugurat in 2007, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro si redeschis in aceasta luna, dupa o investitie de 500.000 de euro.

Cele mai multe amintiri din copilaria sa se leaga de Canada, tara in care a plecat in urma cu multi ani impreuna cu mama si cu sora sa. In Canada a urmat scoala primara, liceul si a inceput facultatea.

“Apoi m-am incapatanat sa vin in Romania, sa vad cum este la noi. Am studiat doi ani la Academia de Studii Economice (ASE) si m-am intors in Canada”, povesteste Ana Patriciu.

In cei doi ani petrecuti in Romania, ea a lucrat in cadrul agentiei de publicitate Odyssey, controlata de tatal sau. “Canada este locul pe care il consider acasa, iar Romania imi place si, in plus, este locul unde fac business”, subliniaza ea.

Dupa Canada, a urmat Elvetia, unde Ana Patriciu a urmat la Geneva cursurile de finante in cadrul Universitatii de Business Europene, pe care le-a absolvit in 2008.

“Geneva imi place foarte mult, cand stateam acolo spuneam ca a fost construit pentru mine, insa nu cred ca va fi orasul in care ma voi stabili. Pentru moment, nu este alta varianta decat Romania”, adauga fiica cea mare a miliardarului Dinu Patriciu.

Insa tocmai aceasta sintagma este uneori povara pe care tara noastra o aduce.

“Sa faci business in Romania ca fiind fiica lui Dinu Patriciu este putin mai greu decat pentru altcineva. Sunt asteptari mari si o stacheta foarte sus, dar am acumulat o experienta considerabila de la el si imi place ceea ce fac, cred ca este o provocare”, spune Ana Patriciu.

Citeste si textul Fiica lui Patriciu a intrat in afaceri. Vezi ce planuri are cu restaurantul Heritage

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri