MedLife - expansiune de 45 mil. euro in 2011-2013

MedLife - expansiune de 45 mil. euro in 2011-2013“Vom continua sa ne consolidam pozitia de lider pe piata de servicii medicale private prin noi proiecte de amploare, urmand ca pana in 2013 sa deservim o patrime din populatia urbana, anual”, a declarat Mihail Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al retelei MedLife.

Furnizorul de servicii medicale private urmeaza sa deschida anul acesta inca doua spitale, unul de ortopedie, cu 50 de paturi, in zona Obor, iar celalalt, cu 60 de paturi, in Brasov, acolo unde MedLife din 80% din Policlinica pentru Diagnostic Rapid.

Oficialii companiei estimeaza ca din iulie 2011 vor controla, in total, cinci spitale de dimensiuni mari si medii, care vor totaliza 450 de paturi. In prezent, MedLife detine spitalul Life Memorial, deschis in 2007 in zona Grivita, cu o capacitate de 150 de paturi, precum si un altul la Arad, operat in colaborare cu grupul local Genesys Medical Clinic. In plus, compania a deschis saptamana aceasta si un spital pediatric cu 132 de paturi, in zona cartierului Aviatiei din Capitala, in urma unei investitii de 13,5 milioane de euro ce urmeaza a fi majorata la 15 milioane de euro.

Alte investitii in expansiunea retelei vor fi facute in 2012, pentru extinderea spitalului Life Memorial din zona Grivitei, din Capitala, precum si pentru constructia unui spital cu unitate de primiri urgenta in cladirea Telegraf, in apropiere de Spitalul Floreasca.

Compania si-a bugetat, pentru perioada 2011-2013, investitii de 45 de milioane de euro, o parte dintre acestea fiind directionate si catre achizitii. Mihail Marcu nu a oferit detalii in acest sens, precizand doar ca exista “discutii mai mult sau mai putin avansate”.

Compania a realizat anul trecut afaceri de 40 de milioane de euro, iar tinta pentru anul acesta este de 55 de milioane de euro, peste estimarea initiala de 53 de milioane de euro. MedLife si-a propus, de asemenea, atingerea unui profit EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de peste 10 milioane de euro. “Rezultatele in primul trimestru sunt foarte bune”, a adaugat Marcu.

In prezent, reteaua MedLife cuprinde 9 hiperclinici, 8 laboratoare de analize medicale, 28 de centre medicale generaliste si 7 centre monodisciplinare. Din 2010, MedLife opereaza si o retea de farmacii, PharmaLife. In total, compania are circa 1.700 de angajati.

Reteaua MedLife a fost fondata de medicul Mihaela Cristescu, mama lui Mihail Marcu, in 1996.

In 2009, actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Regina Maria, Medicover, Polisano, Sanador, Medsana si Gral Medical.

Regina Maria - investitii de 12 mil. euro in 2011

Regina Maria - investitii de 12 mil. euro in 2011Reteaua de clinici si spitale Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea) si-a bugetat pentru anul acesta investitii de 12 milioane de euro, fonduri care vor merge catre inaugurarea de noi unitati spitalicesti. In septembrie, compania urmeaza sa deschida un spital de obstretica-ginecologie in zona Baneasa, acolo unde Regina Maria mai detine o policlinica si o maternitate.

“Va fi cel mai mare spital de obstretica-ginecologie”, declara in martie Wargha Enayati (foto), fondatorul retelei, adaugand ca maternitatea va fi mutata in cadrul noii unitati.

In afara de investitia in spitalul din Baneasa, Regina Maria are in vedere si deschiderea de noi policlinici in Bucuresti, in zonele Drumul Taberei, Militari si Berceni, precum si in restul tarii – la Cluj-Napoca, Bacau si Constanta.

La mijlocul lunii martie, Regina Maria a inaugurat, in colaborare cu o companie locala, un campus medical la Brasov, in cadrul caruia functioneaza un spital si o maternitate. Spitalul, cu 73 de paturi, reprezinta o investitie de 20 de milioane de euro a Teo Health, companie controlata de Mihai Miron, proprietarul producatorului, distribuitorului si retailerului farmaceutic Ropharma, impreuna cu Floriean Firu, vicepresedintele SIF Transilvania si antreprenorul brasovean Cristian Teodorescu. Alaturi de spital functioneaza maternitatea Regina Maria, cu o capacitate de 52 de paturi, dar si un laborator de analize medicale, investitia cifrandu-se la 4,2 milioane de euro.

Reteaua Regina Maria este formata in prezent din cinci spitale (patru in Bucuresti - in zonele Dorobanti, Arcul de Triumf, Baneasa, Floreasca, respectiv unul in Brasov) si 23 de policlinici.

Centrul Medical Unirea (CMU) a preluat reteaua Euroclinic – formata dintr-un spital, trei clinici si un laborator de analize medicale in Bucuresti – in septembrie anul trecut, tranzactia fiind estimata la 30 de milioane de euro. Deal-ul CMU-Euroclinic a fost prima miscare de consolidare din top 10 al jucatorilor de pe piata de servicii medicale private. Dupa fuziune, in martie, CMU s-a rebranduit in Regina Maria.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.

Afacerile CMU s-au dublat dupa preluarea Euroclinic, pana la peste 30 de milioane de euro anul trecut, avansul procentual preconizat pentru 2011 fiind de doua cifre. In urmatorii doi ani, oficialii CMU vizeaza dublarea cifrei de afaceri, pana la circa 60 de milioane de euro.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Medicover, Polisano, Sanador, Medsana si Gral Medical.

Medicover - buget de 20 mil. euro pentru un nou spital

Medicover - buget de 20 mil. euro pentru un nou spitalPlanuri pentru un spital in Bucuresti au si suedezii de la Medicover. Spitalul, care va fi inaugurat in toamna aceasta, va avea 50 de paturi si presupune o investitie de 20 de milioane de euro. Noua unitate se va adauga celor 11 clinici operate deja de Medicover.

Suedezii au in plan si un al doilea spital cu 150-200 de paturi, tot in Bucuresti, in zona Pipera. Valoarea investitiei se ridica la 50 de milioane de euro, iar deschiderea unitatii ar putea avea loc in 2013.

"Este un proiect pe care ne vom axa dupa ce vom deschide spitalul de anul acesta. Initial, 2013 era anul deschiderii spitalului, dar (inaugurarea) depinde de evolutia sectorului", declara in martie Catalina Balan (foto), director general al Medicover Romania.

Compania ia in calcul si expansiunea prin achizitii, inclusiv in provincie. Primele clinici tintite sunt cele cu care Medicover colaboreaza deja pentru deservirea clientilor abonati.

Pentru anul acesta, grupul Medicover estimeaza pentru piata romaneasca o cifra de afaceri de 30-35 de milioane de euro, incluzand rezultatele Synevo, in crestere cu 22% fata de 2010. Suedezii au finalizat in decembrie 2010 o investitie de 15 milioane de euro intr-un nou laborator de analize medicale. In total, Medicover opereaza 13 laboratoare Synevo in toata tara.

Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti (4 clinici), Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Brasov.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Polisano, Sanador, Medsana si Gral Medical.

Polisano - doua noi spitale in 2012

Compania Polisano, controlata de omul de afaceri sibian Ilie Vonica (foto), are in plan deschiderea a doua spitale – unul la Sibiu si un altul la Bucuresti, ambele in 2012.

In prezent, compania detine un spital la Sibiu cu 50 de paturi, iar cel de-al doilea ar putea sa functioneze partial spre finele anului, potrivit Mediafax. Proprietarul Polisano nu a precizat si sumele alocate pentru investitia in cele doua spitale, adaugand doar ca pentru spitalul din Sibiu se vor cheltui mai putin de 20 de milioane de euro.

In privinta spitalului din Bucuresti, planurile inca nu sunt batute in cuie, Ilie Vonica declarand ca inca nu s-a decis numarul de paturi ori profilul. Pana atunci insa, Polisano, care activeaza si pe piata de import, distributie si retail farmaceutic, va inaugura o policlinica in Otopeni.

In prezent, grupul Polisano are peste 1.800 de angajati si este format dintr-un lant de policlinici, un spital, noua centre de dializa, doua centre de fertilizare in vitro, dintre care unul deschis in Bucuresti saptamana acesta, o retea de farmacii si un distribuitor de medicamente.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Sanador, Medsana si Gral Medical.

Sanador - planuri pentru un al doilea spital in Bucuresti

Sanador - planuri pentru un al doilea spital in BucurestiLa zece ani de la infiintarea retelei de clinici medicale private Sanador, sotii Doris si Florin Andronescu (foto) vorbesc deja despre deschiderea unui al doilea spital in Bucuresti, in zona Piata Victoriei. Tot aici, la mijlocul lunii aprilie a anului acesta, Sanador a deschis primul spital al retelei care pana atunci cuprinsese trei clinici si doua laboratoare de analize medicale. Investitia in spital s-a cifrat la 40 de milioane de euro.

Potrivit lui Florin Andronescu, director de dezvoltare al Sanador, spitalul va cuprinde si o clinica, iar constructia ar putea incepe, cel mai probabil, atunci cand cel deschis deja va ajunge la un grad maxim de ocupare, adica pana in 2015.

Directorul de dezvoltare al Sanador mai spunea ca, in mod normal, dupa trei ani de functionare, spitalul ar putea sa genereze 50% din veniturile totale ale retelei. “Acesta este si modelul in afara: 60% din venituri sunt generate de zona de ambulator, iar restul de spital”, a aratat Florin Andronescu.

Reteaua Sanador a realizat anul trecut afaceri de 11 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2009. Pentru anul curent, sotii Andronescu mizeaza pe afaceri de cel putin 15-16 milioane de euro, iar intr-un caz optimist, pe un rulaj de 21 de milioane de euro.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Medsana si Gral Medical.

Medsana 30 mil. euro pentru un spital in Capitala

“Bugetul pentru 2011 are doua variante”, spunea in martie Vassilis Chaniotis (foto) intr-un interviu acordat Wall-Street.ro. Prima variante se refera la dezghetarea investitiilor din 2010, care se vor concretiza in reluarea proiectului de constructie a unui spital cu o capacitate de 200 de paturi, in deschiderea unei clinici de pediatrie si a doua noi centre medicale in Bucuresti, precum si in extinderea laboratorului de analize si investigatii medicale.

In cazul prelungirii crizei economice, Medsana ar urma sa-si mentina activitatea in aceiasi parametri ca si in 2010, cu investitii axate pe aparatura medicala specializata.

Proiectul spitalului a fost anuntat acum mai bine de doi ani, cand capacitatea lui era estimata la 150 de paturi, iar investitia – la 25 de milioane de euro. In forma revizuita, investitia in spitalul care va fi amplasat in zona de nord a Capitalei urca la 30 de milioane de euro, singura necunoscuta fiind cea a momentului demararii lucrarilor.

Gral Medical spital de 27 mil. euro in Piata Alba Iulia

Sotii Georgeta si Robert Serban (foto), proprietarii lantului de clinici Gral Medical, si-au bugetat investitii de 27 de milioane de euro pentru un spital situat in Piata Alba Iulia din Capitala.

"Cu acesti bani (27 milioane de euro - n. red.) puteam deschide in jur de 5-6 clinici, dar am decis sa investim in domenii unde serviciile medicale din Romania sufera, pacientii fiind obligati sa plece in strainatate, in Turcia, Austria, Franta si Anglia pentru tratamente eficiente, insa cu costuri de 3-4 ori mai mari decat se pot efectua in Romania”, declara in octombrie 2010 Robert Serban.

Spitalul va fi deschis in 2012, in zona Piata Alba Iulia din Bucuresti, acolo unde functioneaza deja un centru de diagnostic al Gral Medical. Cu sase etaje si o suprafata “pe hartie” de 10.000 de metri patrati, unitatea va avea o capacitate de 100 de paturi si va aduce profit, daca planurile sotilor Serban se vor implini, dupa doi ani de la demararea activitatii.

Anul trecut, Gral a rulat afaceri in valoare de 50,4 milioane de lei, in urcare cu aproximativ 20% fata de 2009. Profitul companiei s-a ridicat la 10-12% din cifra de afaceri, pondere similara cu cea obtinuta in 2009. Gral a deschis anul trecut un centru de oncologie in Bucuresti.

Gral Medical a realizat anul trecut investitii totale de patru milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind alocata deschiderii centrului de oncologie OncoFort, potrivit Mediafax.