3 / 8

Medicover - buget de 20 mil. euro pentru un nou spital

Planuri pentru un spital in Bucuresti au si suedezii de la Medicover. Spitalul, care va fi inaugurat in toamna aceasta, va avea 50 de paturi si presupune o investitie de 20 de milioane de euro. Noua unitate se va adauga celor 11 clinici operate deja de Medicover.

Suedezii au in plan si un al doilea spital cu 150-200 de paturi, tot in Bucuresti, in zona Pipera. Valoarea investitiei se ridica la 50 de milioane de euro, iar deschiderea unitatii ar putea avea loc in 2013.

"Este un proiect pe care ne vom axa dupa ce vom deschide spitalul de anul acesta. Initial, 2013 era anul deschiderii spitalului, dar (inaugurarea) depinde de evolutia sectorului", declara in martie Catalina Balan (foto), director general al Medicover Romania.

Compania ia in calcul si expansiunea prin achizitii, inclusiv in provincie. Primele clinici tintite sunt cele cu care Medicover colaboreaza deja pentru deservirea clientilor abonati.

Pentru anul acesta, grupul Medicover estimeaza pentru piata romaneasca o cifra de afaceri de 30-35 de milioane de euro, incluzand rezultatele Synevo, in crestere cu 22% fata de 2010. Suedezii au finalizat in decembrie 2010 o investitie de 15 milioane de euro intr-un nou laborator de analize medicale. In total, Medicover opereaza 13 laboratoare Synevo in toata tara.

Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti (4 clinici), Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Brasov.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Polisano, Sanador, Medsana si Gral Medical.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri