1 / 5

Cramele Recas – Solo Quinta

Solo Quinta 2010, un cupaj de cinci soiuri de struguri - sauvignon blanc, chardonnay, feteasca regala, muscat si feteasca neagra vinificata in alb – reprezinta cel mai premiat vin din portofoliul Cramele Recas.

“Suntem la a trei recolta si ideea vinificatorului australian cu care lucram de cinci ani, Hartley Smithers, a fost ca an de an sa schimbe componenta strugurelui rosu (in 2008 a fost cabernet iar in 2009 a fost merlot)”, explica Ciprian Rosca, director comercial Cramele Recas.

Pentru acest vin consumatorul roman plateste in magazinele specializate intre 70 si 95 de lei, iar in restaurantele premium pretul se incadreaza intre 120 si 150 lei/butelie.

Premiile obtinute de Solo Quinta in 2010:

• “Vinalies Internationales”, februarie 2011, Paris, Franta - Medalia de Aur si Trofeul Trophée Vinalies Internationales 2010 Exceptional award (pentru cel mai bun vin alb sec din concurs)
• “Wine & Spirits Wholsalers Convention”, aprilie 2011, Orlando, Florida, SUA - Dubla Medalie de Aur
• “International Wine Challenge”, mai 2011, Londra, Marea Britanie - Medalie de Argint
• Decanter World Wine Awards, mai 2011, Londra, Marea Brirtanie - Medalie de Bronz

Potrivit lui Ciprian Rosca, vanzarile pentru acest sortiment de vin au crescut anual, insa dupa obtinerea trofeului de cel mai bun vin alb sec din concursul de la Paris, vanzarile s-au triplat. “Vanzarile produsului in cursul anului 2011 au fost de aproximativ 1.000 sticle/luna pana la obtinerea distinctiei si de aproximativ trei ori mai mult dupa”, explica Rosca.

Cramele Recas nu a alocat un buget special pentru promovarea acestui vin. In schimb, pentru intregul pachet de vinuri destinate segmentului premium - Sole, La Putere, Solo Quinta si Cuvee Uberland – producatorul a inceput in urma cu trei ani un program de implementare in restaurante, explicand personalului de servire detaliile fiecarui brand.

Si negocierile cu marile retele de magazine sunt influentate de distinctiile obtinute de un anumit sortiment de vin, intrucat cu totii isi doresc astfel de produse, discutiile derulandu-se mai repede.

Cititi si Vacanta in vie: Topul celor mai mari crame din tara

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri