5 / 11

“Nici macar nu am iesit din criza. Va mai dura cel putin 3 ani”

Mai rezervata, Violeta Moraru, care controleaza alaturi de sotul sau compania Perla Covasnei, considera ca recesiunea este departe de a fi un capitol inchis pentru Romania, “perioada de reabilitare a economiei” putand dura inca 3-5 ani.

“Lipsa investitiilor, TVA de 24%, creditele scumpe franeaza revenirea economiei. Situatia din SUA si criza datoriilor din Europa vor afecta si Romania, care oricum are o economie fragila. Va fi o perioada foarte grea. Noi oricum ne-am programat o iesire din criza anevoioasa si nu ne asteptam la miracole”, explica Moraru.

In opinia sa, cuvintele-cheie in perioada urmatoare vor fi eficienta si reducerea cheltuielilor. “La randul nostru, vom fi mai vigilenti, mai atenti la orice investitie. Acum trebuie sa calculezi de zece ori inainte de a lua o decizie”, afirma Violeta Moraru.

La inceputul acestui an, Perla Covasnei a investit peste 5 milioane de euro intr-o fabrica din localitatea Catalina. Zilnic, din fabrica de la Catalina pleaca, in medie, 100.000 sticle de apa minerala.

Pentru perioada urmatoare, compania are bugetat un milion de euro pentru extinderea sistemului logistic si in automatizare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri