7 / 11

Romania este afectata de ea insasi, de deciziile guvernantilor

Situatia din SUA nu va avea un impact la fel de mare pe plan local fata de efectele pe care le genereaza masurile “aberante” ale guvernantilor, crede omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro.

“Daca initial masurile luate au fost logice, de un an si jumatate vad numai masuri aberante. Si ma astept sa vad acelasi lucru in continuare. Principala mea ingrijorare este industria chimica. Daca noi ceilalti suntem lasati deoparte, guvernantii dau cadouri de zeci de milioane de euro pentru doua firme straine”, spune Ioan Niculae.

Guvernul a eliminat in octombrie 2010 facilitatea oferita producatorilor de ingrasaminte, care sunt obligati sa foloseasca si gaze de import.

Pretul la care achizitioneaza gazul metan a crescut cu 55% in intervalul octombrie 2010-ianuarie 2011, pe fondul lipsei gazelor subventionate de la stat. In aceste conditii, doar trei din cele sase combinate de producere a ingrasamintelor chimice mai funcioneaza in prezent. Daca lucrurile vor continua in aceeasi directie, Niculae intentioneaza sa sisteze activitatea si in cazul celor trei combinate ramase.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri