Olympus Dairy - 55 mil. euro si 80 de noi locuri de munca

Olympus Dairy - 55 mil. euro si 80 de noi locuri de muncaProducatorul elen Olympus si-a pregatit intrarea in “Liga campionilor" in lapte din Romania inca din anul 2001, cand pe lista investitiilor a aparut un proiect Greenfield. Atunci au achizitionat terenul pe care acum se afla fabrica de lactate de la Halchiu, Brasov, o investitie de 55 mil. euro.

Fabrica de lactate de la Halchiu, judetul Brasov, ocupa o suprafata de 25.000 de mp, dintr-un lot de 150.000 mp, achizitionat de familia Sarantis in urma cu zece ani pentru suma de un milion de euro.

In unitatea de productie de la Halchiu lucreaza in prezent 80 de angajati, dintre care 80% cu studii superioare, potrivit informatiilor companiei. Numarul acestora va urca pana in primul trimestru al anului viitor pana la 120-150 de persoane. Salariul unui angajat in productie depaseste 1.400 de lei, potrivit reprezentantilor companiei.


Delphi Diesel - 49,5 mil. euro si 526 de noi locuri de munca

Delphi Diesel - 49,5 mil. euro si 526 de noi locuri de muncaCompania americana Delphi a finalizat investitia in fabrica de componente pentru sisteme injectie diesel de la Miroslava (Iasi), ajutorul de stat oferit de guvern fiind de 24 de milioane de euro.

Compania Delphi este prezenta pe piata din Romania din anul 1997, avand peste 12.000 de angajati in patru fabrici.

Fabricile Delphi din Sannicolau Mare, Ineu si Moldova Noua produc sisteme de distributie electrica si electronica, in timp ce unitatea de la Miroslava, judetul Iasi, realizeaza componente pentru sistemele de motoare diesel.

Delphi este furnizor global in electronica si tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale si alte segmente de piata de acest gen, cu centre de inginerie, unitati de productie si centre de servicii pentru clienti in 30 de tari.

Sursa foto: Delphi

Flextronics - 2,6 mil. euro si 350 de noi locuri de munca

Flextronics - 2,6 mil. euro si 350 de noi locuri de muncaO investitie de 3,6 milioane de dolari face ca Romania sa aiba cea mai mare unitate de productie de dispozitive si consumabile medicale din Europa de Est.

Investitia, acoperita de companie din fonduri proprii, a presupus modernizarea zonei de productie si crearea de doua "camere curate" (spatii purificate) cu o suprafata de 1.300 de metri patrati.

In cadrul unitatii dedicate operatiunilor medicale se vor produce articole precum seturi perfuzabile, benzi gastrice, seturi de tuburi pentru drenaj si investigatii medicale. Intreaga productie este destinata exportului, clientii Flextronics fiind mari companii din domeniul echipamentelor si aparaturii medicale.

In Romania, compania are 2.600 de angajati si se afla in topul primilor 20 cei mai mari exportatori de pe plan local.