1 / 4

DHL Romania

Furnizorul de servicii de curierat DHL Romania a avut in decembrie cea mai buna luna din an, cu o crestere de 19% a expedierilor internationale transportate si de peste 15% a veniturilor inregistrate, comparativ cu luna decembrie 2010.

“Anul 2011 a fost unul foarte important pentru DHL Romania. Volumul expedierilor internationale transportate in 2011 a crescut cu 15% si am inregistrat o crestere cu aproximativ 10% a veniturilor comparativ cu anul precedent”, a declarat pentru Wall-Street.ro Gian Sharp, managing director DHL Romania.

Managerul DHL considera ca anul trecut piata de curierat s-a mentinut la 200 de milioane de euro, nivelul din anii anteriori.

“Nu am observat o modificare semnificativa a valorii pietei de curierat in 2011, aceasta mentinandu-se la aproximativ 200 de milioane de euro, valoare similara cu cea inregistrata in ultimii doi ani. In 2012 nu ne asteptam la o crestere semnificativa a pietei de curierat”, a precizat Sharp.

Anul acesta, DHL Romania are in plan achizitionarea unei noi aeronave cargo pentru operatiunile din Bucuresti, ceea ce va imbunatati semnificativ timpii de preluare si livrare pentru zona capitalei si cea de est a tarii.

DHL a planificat de asemenea o investitie de 2 milioane de euro in dezvoltarea flotei cu vehicule cargo cu rafturi, in continuarea proiectului de investitii de anul trecut, in scanere si echipamente IT.

Anul trecut, DHL a investit intr-o noua aeronava cargo pentru operatiunile din zona de vest a tarii si intr-un nou centru logistic in Cluj, asigurand astfel livrarea in aceeasi zi a peste 90% din importurile din aceasta zona.

Compania germana DHL, detinuta de Deutsche Post DHL, are in Romania peste 450 de angajati si o retea proprie de 25 centre de expedieri si centre operationale in 23 de orase.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri