1 / 14

Doris Andronescu, Sanador: Am crezut ca se poate face medicina de calitate

„Mi-a placut meseria de medic”, spune simplu Doris Andronescu, directorul general al clinicilor si spitalului Sanador, despre alegerea profesiei.

„Microbul” antreprenoriatului l-a prins insa de la sotul sau, Florin Andronescu, de al carui nume se leaga business-uri precum Flanco (retailer electroIT) si Credisson (companie de credite de consum), astfel ca acum 12 ani medicul pornea la drum cu o clinica de 14 cabinete. Se gandea inca de pe atunci sa construiasa un spital la standarde europene, dar nu avea banii necesari.

„Intotdeauna mi-am dorit sa lucrez intr-un mediu in care si medicii, si pacientii sunt respectati. Asa ca am vrut sa construiesc ceva care sa ofere aceste lucruri”, spune Doris Andronescu.

Momentul mult asteptat a venit de abia in 2011, in aprilie, atunci cand Sanador, care detinea trei clinici, a deschis primul sau spital. Sanador a inaugurat atunci cel mai mare spital privat, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, ramasa neegalata pana acum. Spitalul din zona Pietei Victoria are 290 de paturi si cuprinde toate specialitatile medicale si chirurgicale, inclusiv o unitate proprie de primiri urgente, o sectie de terapie intensiva, precum si o maternitate.

Acum, Doris Andronescu coordoneaza patru clinici, laboratorul si spitalul Sanador, in cadrul carora lucreaza 600 de angajati (medici, asistente, infirmiere etc. si personal administrativ) si 400 de medici colaboratori.

„Cea mai importanta realizare este ca am ajuns de la clinica mica la un lant cu clinici si spital, la care oamenii pot apela cu incredere. In plus, foarte important este si spitalul pe care l-am deschis, dar si faptul ca oamenii cu care am inceput afacerea sunt si acum alaturi de mine”, marturiseste sefa Sanador.

"Am crezut ca se poate face medicina de calitate in Romania"

Pentru sefa furnizorului de servicii medicale private, succesul este echivalent cu calitatea serviciilor pe care le ofera Sanador pacientilor sai. „Am crezut ca se poate face medicina de calitate in Romania, ca serviciile oferite de clinicile si spitalele noastre sunt compatibile cu cele din strainatate, iar aici ma refer la profesionalismul si la tehnologia de ultima generatie”, explica Andronescu.

Viitorul oricarei afaceri este exit-ul, spunea acum un an; pana atunci, insa, familia Andronescu are planuri de expansiune pentru Sanador. Familia are deja terenuri achizitionate, tot in zona Pietei Victoria, si ar dori sa deschida un al doilea spital, care sa cuprinda o clinica. Cel mai probabil, aceste planuri vor prinde contur cand actualul va ajunge la gradul maxim de ocupare.

Slide realizat de Laura Culita.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri