1 / 5

Pantofi contrafacuti Adidas de peste 1 mil. euro

Anul acesta, valoarea capturilor de imbracaminte, incaltaminte si obiecte de uz general contrafacute a atins circa 2,5 milioane euro, in doar doua luni.

Brandul Adidas a fost vedeta inceputului de an. In urma unui control de la inceputul lui februarie, inspectorii vamali au descoperit 18.000 de perechi de incaltaminte sport care utiliza fara drept marca Adidas. Valoarea capturii s-a ridicat la un milion de euro.

Numele Adidas a fost utilizat si in cazul unei capturi de ceasuri de mana. Captura din containerul respectiv mai includea si ceasuri de mana cu brandul Nike si scrumiere Camel si Marlboro, dar si pungi de plastic cu numele Disney. Toate aceste bunuri valorau 17.000 euro.

Pantofii sport au fost printre cele mai retinute bunuri la vama, in urma controalelor s-au retinut si 1.380 perechi de incaltaminte cu marca Reebok si Puma si aproximativ 9.000 perechi de incaltaminte cu elementele figurative ale marcii Converse All Star.

Anul trecut, numele Adidas a fost trecut fara drept si pe portofele sau pantaloni. In ultimele 4 luni din 2011, autoritatile vamale au oprit mii de bunuri contrafacute marca Adidas, alaturi de branduri concurente ca Puma sau Nike.

Sursa foto: wikipedia.org

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri