MARIUS GHENEA - Fit Distribution

MARIUS GHENEA - Fit DistributionMarius Ghenea, proprietarul FiT Distribution isi aminteste ca primul telefon mobil pe care l-a utilizat era un Nokia NMT (foto).

“Era cam cat o caramida, prin 1995, mult inainte de aparitia GSM-ului in Romania. Cu toate ca telefonul era mare si greu, cu toate ca reteaua era mica si cu probleme de semnal, mi s-a parut ceva extraordinar, pentru acel moment, era ca si cand as fi facut un pas pe Luna!”, povesteste Ghenea.

NMT - Nordic Mobile Telefony, a fost primul telefon mobil complet automat aparut pe piata in 1986. Telefonul a fost disponibil in doua variante de frecventa: NMT-450 si NMT-900

Foto: produk-nokia.com


Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a lui Marius Ghenea aici:

RAZVAN BOTEZATU - Xerox

RAZVAN BOTEZATU - XeroxPrimul terminal mobil pe care l-a folosit Razvan Botezatu, strategic account operations si services director, a fost un telefon de la Telemobil, la inceputurile telefoniei mobile, dar despre care nu imi mai aminteste cum se numea. Primul telefon GSM pe care l-am avut a fost , insa, un Philips Spark (foto). Gadgetul a aparut in 1997, cantarea 129 grame si avea o baterie cu o capacitate de 4.000 mAh.

La finalul lunii martie, Razvan Botezatu a fost promovat in cadrul Xerox Europa Centrala, Israel si Turcia (CIT) pe pozitia de strategic account operations si services director, managerul urmand sa fie responsabil in aceasta regiune de operatiunile de vanzari si servicii de management al documentelor.

Foto: bilo.pk

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a lui Razvan Botezatu aici:

DRAGOS SALAMAC - Benq

DRAGOS SALAMAC - Benq“Primul telefon pe care l-am folosit a fost un Nokia 3110 (foto), in 1997”, spune Dragos Salamac, directorul Benq Romania, potrivit caruia cele mai multe telefoane mobile pe care le-a folosit au fost cele ale brandului finlandez.

Dimensiunile mari ale telefonului il faceau sa contareasca nu mai putin de 187 grame cu bateria standard inclusa.

Foto: wikipedia.org

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a lui Dragos Salamac aici.

ADRIANA PROCOPE - OKI

ADRIANA PROCOPE - OKIAdriana Pricope, in prezent dealer manager la OKI Systems, isi aduce aminte ca primul telefon mobil pe care l-a folosit a fost Nokia 5110 (foto).

“Putea fi folosit si ca arma de aparare, avand in vedere dimensiuniile sale”, sustine aceasta.

Nokia 5110 a fost lansat pentru prima data in 1998.

Foto: wikipedia.org

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a Adrianei Pricope aici.

SERGIU GANSCA - (ex) Mio Technology

SERGIU GANSCA - (ex) Mio TechnologyPrimul telefon pe care Sergiu Gansca, fost marketing & sales manager in cadrul Mio Technology - Romania a fost un Alcatel One Touch Easy (foto).

“Puteai sa spargi si nuci cu el”, isi aminteste managerul roman.

Telefonul a fost lansat in 1998 si cantarea circa 160 grame.

Foto: android.elrincondelmovil.com

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a lui Sergiu Gansca aici:

SERGIU BIRIS - Trilulilu

SERGIU BIRIS - TriluliluMotorola MicroTac (foto) a fost primul dispozitiv mobil pe care l-a avut, Sergiu Biris - directorul general si unul dintre fondatorii site-ului romanesc de partajare de continut video Trilulilu.

“Nu inteleg de unde le-a venit ideea sa-l branduiasca «Micro» pentru ca telefonul era urias si greu”.

Foto: aubg.bg

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a lui Sergiu Biris aici.

DANIEL IONESCU - Totalsoft

DANIEL IONESCU - TotalsoftPrimul telefon pe care l-a avut Daniel Ionescu, directorul de marketing si strategie al Totalsoft - unul dintre cei mai mari producatori de software pe piata locala, a fost Nokia 8110 „Modelul banana” (foto).

Lansat in 1996, modelul 8110 al finlandezilor de la Nokia contarea 152grame, suporta sase tonuri de apel si avea 10 niveluri de volum.

Foto: wikipedia.org

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a lui Daniel Ionescu aici:

ANA MARIA ANDRONIC - Goran-Biris & VentureConnect

ANA MARIA ANDRONIC - Goran-Biris & VentureConnectAna Maria Andronic, senior associate la casa de avocatura Biris-Goran si membru fondator al fundatiei VentureConnect isi aminteste de primul telefon pe care l-a folosit: “Era un telefon Nokia, nu mai stiu exact seria, cel care a fost inaintea seriei 3310: foarte fiabil, cu durata de viata a bateriei excelenta si cu un display generos, ca pentru o persoana cu miopie ca mine :).

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a Anei Maria Andronic aici:

ANTONIO ERAM - Netopia

ANTONIO ERAM - NetopiaPrimul telefon pe care l-a detinut Antonio Eram, CEO-ul furnizorul local de solutii de SMS marketing Netopa a fost un Simonsen Freeway 450 (foto).

“Functiona in NMT pe vremea cand Telemobil era singurul operator din Romania. Inca il mai am si este perfect functional (doar ca nu mai exista retele). O caramida, in comparatie cu cele existente acum pe piata”.

Foto: finn.no

Citeste mai mult despre pasiunea pentru gadget-uri a lui Antonio Eram aici:

MIRCEA STOICESCU - Sony Vaio

MIRCEA STOICESCU - Sony VaioPrimul telefon pe care l-a folosit Mircea Stoicescu, trade marketing manager Sony Vaio a fost un Ericsson GH688 (foto).

“A fost un telefon foarte bun pentru vremea lui: compact si durabil”.

Terminalul mobil avea o greutate de 160 grame si a fost lansat in 1996.

Foto: uludagsozluk.com

Citeste mai multe despre pasiunea pentru gadget-uri a trade marketing managerului Sony Vaio aici.