Cu profit, dar fara bani: Murfatlar a plecat capul in fata creditorilor

Cu profit, dar fara bani: Murfatlar a plecat capul in fata creditorilorIntrarea in insolventa a Murfatlar a fost unul dintre evenimentele neasteptate de pe piata locala la inceput de an, fiind vorba despre o companie cu afaceri in crestere si cu profit.

Insolventa a fost determinata de gradul lent de recuperare a banilor din piata, "caracteristica generala a mediului de afaceri in aceasta perioada, are ca principal efect lipsa de lichiditati, facand dificila achitarea datoriilor exigibile", potrivit anuntului companiei.

Producatorul de vin a precizat ca va continua strategia de dezvoltare si extindere a activitatii comerciale pe piata romaneasca conform planurilor deja stabilite, intr-un mod solid si sustenabil.

Cititi si care este profilul celor mai expuse companii din domeniul alimentar insolventei.

Marele pariu de retail al lui Dinu Patriciu, ingropat in datoriile catre furnizori

Marele pariu de retail al lui Dinu Patriciu, ingropat in datoriile catre furnizoriAnul 2012 reprezinta si momentul celui mai rasunator esec din retailul romanesc: insoventa Mic.ro si MiniMax, cele doua lanturi de retail ale omului de afaceri Dinu Patriciu.

Recent, RVA Insolvency, administratorul judiciar al retelelor de magazine Mic.ro si miniMalx, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu si aflate in insolventa, va anuntat ca a propune creditorilor sa admita falimentul celor doua firme, dupa ce discutiile privind vanzarea acestora au esuat.

Wall-Street.ro va prezinta topul motivelor pentru care afacerea Mic.ro a esuat.

Distributia IT in insolventa, dupa un scandal urias de frauda

Distributia IT in insolventa, dupa un scandal urias de fraudaRHS si Scop Computers si-au cerut insolventa, dupa ce pe piata a explodat un scandal in care companiile sunt suspectate de frauda.

Trei companii cu renume pe piata locala, distribuitorii Scop Computers, RHS si Romsoft (care detine Depozitul de Calculatoare – n.r.), sunt suspectate de implicare in activitati ilegale, ANAF punand sechestru pe toate bunurile Scop pentru recuperarea unui prejudiciu de 64 mil. lei, in timp ce RHS ar fi fraudat cu suma de 97 mil. lei, autoritatile instaurand poprire pe conturi.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

OTV- in insolventa

OTV- in insolventaOcram Televiziune, compania care detine canalul OTV, a intrat in insolventa, Tribunalul Bucuresti aproband cererea depusa de compania de productie Mamitzu Production.

Ocram Televiziune a avut o cifra de afaceri de circa 2,8 milioane de euro si pierderi de circa 130.000 de euro in urma cu doi ani, conform Ministerului de Finante.

Tnuva- falimentul cu care a debutat noul an

Tnuva- falimentul cu care a debutat noul anProducatorul de lactate TRD-Tnuva Romania Daires si TRM-Tnuva Romania Milk, o alta firma din grup, specializata in cresterea bovinelor, au inregistrat pe 6 ianuarie, la Tribunalul Ilfov, doua cereri de insolventa. Insolventa Tnuva nu a fost o surpriza despre retragerea de pe piata locala a producatorului de lactate discutandu-se deja de cateva luni.

La finele lui 2010, datoriile totale ale Tnuva Daires insumau aproape 426 milioane de lei (peste 100 milioane euro), potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. Firma a avut in 2010 o cifra de afaceri de 71,8 milioane de lei (17 milioane de euro) si pierderi nete de 64 de milioane de lei (15 milioane de euro).

Cealalta firma din grup care a solicitat intrarea in insolventa, TRM-Tnuva Romania Milk, cumulase la sfarsitul lui 2010 datorii de peste 52,3 milioane de lei (12 milioane euro) si avea pierderi nete de 9,4 milioane de lei (2,2 milioane de euro), la o cifra de afaceri de 6,6 milioane de lei (aproape 1,6 milioane euro).

Aflati si ce inseamna pentru piata disparitia Tnuva.