1 / 4

Fady Chreih, Regina Maria: Piata medicala privata se va consolida in 2013

Fady Chreih, directorul executiv al retelei private de sanatate Regina Maria, se asteapta la o evolutie in beneficiul pacientilor a pietei de servicii medicale, in sensul oferirii de servicii mai bune si insotite de servicii aditionale.

Acesta vede o dinamica buna in zona interventiilor chirurgicale, care a beneficiat de investitii majore.

„Piata medicala privata probabil se va consolida. Sunt mult prea multi jucatori in piata la ora actuala pe anumite zone (laboratoare medicale, clinici mici si medii, etc) si prea putini specialisti de nisa. Maturitatea pietei este data si de nevoile si exigentele pacientilor si cred ca sunt zone neacoperite momentan si altele in care unii jucatori nu vor mai rezista si in 2013. Ca orice alt sector economic, si industria medicala va depinde de indicatorii macroeconomici. O crestere de 2-3% este importanta fata de o stagnare a pietei”, a declarat Fady Chreih pentru Wall-Street.ro.

Acesta nu vede amenintari in aceasta piata, dar provocarile vor fi date de legislatia in domeniul sanatatii si cum va evolua aceasta, de cursul valutar si de numarul de medici activi in Romania.

„Anul acesta am observat o scadere a numarului de medici care au plecat din tara si a fost si un an in care am recrutat medici romani plecati in Franta sau Germania si care au ales sa revina in spitalele noastre. Sper sa reusim in 2013 sa aducem si mai multi medici din strainatate. Pentru Regina Maria, focusul ramane in consolidarea investitiilor realizate in 2011 si 2012 si oferirea de servicii cu inalt grad de complexitate medicala”, a mai spus Chreih.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri