1 / 4

Sonia Artinian, Lafarge: Piata se afla inca sub nivelul inregistrat in prima jumatate a anului trecut, dar poate creste cu cel mult 4%

Prima parte a anului, caracerizata prin conditii meteo nefavorabile, a influentat negativ industria producatorilor materialelor de constructii, in special in nordul tarii, sustin reprezentantii Lafarge Romania unul dintre cei mai mari producatori de ciment de pe plan local.

“Conditiile meteo nefavorabile din primul trimestru, în special din Nordul tarii, precum si fondurile reduse pentru infrastructura, au determinat un debut tarziu si dificil. Desi este adevarat ca sectorul materialelor de constructii este influentat de sezonalitate, nici cel de-al doilea trimestru nu a reusit sa indeplineasca asteptari mai optimiste, prin urmare, piata se afla inca sub nivelul inregistrat in prima jumatate a anului trecut”, a declarat Sonia Artinian (foto), CEO Lafarge Romania.

In anumite conditii, cum ar fi atragerea unui flux superior de fonduri UE pentru proiectele de infrastrucutra rutiera, reprezentantul Lafarge sustine ca ca piata are inca potentialul de a inregistra o evolutie pozitiva anul acesta, cu o crestere de 1% - 4%.

CEO-ul Lafarge a subliniat totodata ca evolutia industriei in care compania isi desfasoara activitatea este influentata, intr-o mare masura, de segmentul infrastructurii rutiere.

“Daca ar creste finantarile UE pentru acest sector si s-ar relua, astfel, o serie de proiecte care au fost amanate din lipsa de finantare, ar fi suficient pentru a genera cresteri in industrie”, a completat Artinian.

O problema cu care se confrunta jucatorii locali, mai sugereaza aceasta, este faptul ca acestia trebuie sa concureze cu produse mai ieftine, importate fara taxe din tari din afara UE care nu impun producatorilor sa faca investitii pentru a se conforma reglementarilor legate de protectia mediului si de emisiile de CO2, cum se intampla in tarile din Uniune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri